avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere certificat nastere

Buna ziua.am si eu o problema.sper sa gasesc raspuns aici la dumneavoastra!!!
Viitorul meu sot este nascut in Bucuresti in anul 1968 intr-o familie mixta crestin-evreu.In anul 1972 parintii sotului au emigrat in israel si au locuit acolo in prezent fiind decedati.Eu si viitorul meu sot vrem sa ne casatorim in Romania si avem nevoie de certificatul de nastere pe care nu stim de unde sa-l solicitam.Parintii si rudele nu ne pot da detalii despre acte lui pentru ca parte nu mai exista si o parte nu stiu nimic.In principiu tot ce stim este ca s-a nascut la fosta maternitate Emilia Irza si ca au locuit inainte de plecare undeva in sectorul 2.mai multe detalii nu stim asa ca va rog ajutati-ne macar sa putem stii unde sa incepem cautarea!!! Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:22, 13 Iulie 2013
Sa intelegem ca in acte ii scrie doar nascut la Bucuresti, fara a scrie niciunde sectorul? Atunci nu va ramane decat sa luati fiecare sector in parte si sa intrebati. Dar nu dvs.ci sotul. Un act romanesc sau strain fie el si in copie,din care rezulta ca este nascut in Bucuresti banuiesc ca aveti, asa ca stiind data este usor de cautat in registre cateva zile, luni acolo. Din 68 pana in 72 sigur este inregistrat deoarece pe vremea lui Ceausescu erai obligatoriu inregistrat la starea civila in 15 zile dupa nastere. Daca doriti sa va casatoriti in Romania inseamna ca oricum veti veni in tara si va rezervati mai mult timp pentru a obtine si actele. Sunteti cetateni romani? Sa va interesati din timp, inainte de a veni in tara de actele de care aveti nevoie pentru a va casatorii pentru a nu fii nevoiti a va reintoarce in strainatate. Ma refer la pasaport, roman sau strain, adev.de cutuma, translator, sentinta de divort, dupa caz,etc.
Eu sunt cetatean roman,el nu.cei care emigrau in palestina pe vremea aceea erau obligati sa renunte la cetatenia romana,deci parintii decedati presupun ca au renuntat la cetatenie ca sa poata emigra.de aici si lipsa actelor si a informatilor despre trecut.problema e ca el nu poate veni in Romania decat pentru putin timp deci eu va trebui sa rezolv aceste acte in lipsa lui.stiu ca o sa pot face asta numai cu procura dar ideea era ca nu stiu unde sa merg prima data:la maternitate,la primaria sect 2 , la directia generala de evidenta a populatiei sect 2 sau la directia generala de evidenta populatiei a municipiului unde au arhiva.va multumesc pentru raspuns astept parerea dumneavoastra dupa aceste lamuriri.am uitat sa precizez ca nu avem nici un act,tot ce stim este de la o matusa batrana si bolnava pe memoria caruia nu stim cat ne putem baza(din pacate!!!)
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
gabryellady, utilizator
In actele din Israel la rubrica locul nasterii ce este trecut? Israel sau Bucuresti? Pana cand nu stiti cu certitudine unde este locul nasterii nu va poate face procura intrucat in procura trebuie sa stipuleze clar ca va imputerniceste pentru a va prezenta la primaria sector x pentru depunerea cererii si ridicarea certificatului de nastere indicand datele personale ale titularului de act si ale dvs. Ar putea sa scrie doar primaria Bucuresti , poate ca ar primi-o si asa. Incercati. Eu zic ca ar trebui sa va adresati pentru inceput arhivei starii civile, daca nu incercati si la maternitate dar mi-e tema ca arhiva maternitatii este arsa demult. Sa ne scrieti ce ati rezolvat.
In actele din israel scrie la locul nasterii simplu:romania.la maternitate am vorbit si mi-au spus ca ei sunt obligati sa tina arhiva din ultimii 30 de ani.daca am intrebat mai multe detalii mi-au spus ca nu se furnizeaza prin telefon sa merg personal si automat mergand personal am nevoie de procura.este un perpetuum mobile si multa,multa birocratie!primul drum cred ca va fi la arhiva evidentei populatiei.va multumesc pentru raspunsuri si o sa scriu ce am rezolvat in caz ca mai are cineva nevoie de indrumare intr-o situatie similara!
Este adevarat fara procura nu puteti solicita absolut nimic cu privire la datele altei persoane. Daca aveti pe cineva in Romania imputerniciti-l si vedeti ce reuseste sa afle, dupa care veniti personal in tara. succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)
Imputernicire obtinere certificate nastere bunici decedati Freya1492 Freya1492 Buna ziua, Prietenul meu care s-a nascut in Israel avusese bunici (care au decedat) in Zgurita (Drochia), care inainte de razboi facea parte din Romania. Acum ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie formulata cererea pentru eliberarea certificatului constatator al nasterii mele si cererea pentru a obtine informatii de la evidenta persoanelor ,pentru a afla adresa tatalui meu? Raluca72 Raluca72 Buna seara. Cum trebuie sa arate cererea pentru obtinerea certificatului constatator al nasterii mele? Tatal meu nu m-a recunoscut la nastere(este cetatean ... (vezi toată discuția)