avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere acte pentru copii nascuti in Israel
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere acte pentru copii nascuti in Israel

Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este divortat in Romania, iar ea lucreaza in Israel fara viza.
Initial, tatal, in baza documentelor eliberate la spital la nastere, a incercat sa obtina certificate de nastere pentru copii pe numele lui, dar statul israelian cere test de paternitate pt. fiecare, mult prea costisitor pentru el.
De asemenea, doreste si sa se casatoreasca cu mama copiilor. Nu poate nici macar sa-i aduca in Romania!
Care ar fi calea cea mai simpla de a obtine acte pentru intreaga familie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:57, 5 Februarie 2013
Tatal trebuie sa inscrie copiii in registrele de stare civila romanesti, la ambasada/consulatul din Tel Aviv, aveti detalii aici:
[ link extern ]

Pe aceasta pagina
[ link extern ]
gasiti detalii despre incheierea casatoriei la ambasada. Ar fi bine sa ia legatura cu consulul si sa intrebe daca este posibil sa ii casatoreasca in conditiile in care doamna nu are viza.

Daca se poate ar fi bine, in opinia mea, intai sa se casatoreasca si apoi sa inscrie certificatele copiilor.
Daca tatal nu poate sa-si recunoasca copii in fata statului Israel, atunci mama poate sa-si inregistreze copii la primaria localitatii unde a nascut? Daca copii sunt nascuti in Israel e clar ca mama se afla acolo, deci daca statul ii da dreptul sa aiba copii inseamna ca ii da voie sa ii si inregistreze. Mama sa inregistreze copii ca cetateni moldoveni, cel putin acestia sa aiba un certificat de nastere. Oricum certificatul trebuie eliberat mai devreme sau mai tarziu exact cum era faptic la data nasterii copiilor. Din moment ce tatal nu are bani pentru testul de paternitate e clar ca daca nu-si inregistreaza copii acestia raman fara acte si nici nu poate cere transcrierea actelor intrucat numai dansul este roman, copii sai inca nu, ei sunt doar cetateni moldoveni si atat. Daca nu are bani pentru test iar inregistrarea nasterii este conditionata de acest lucru nu vad cum ar putea sa-i recunoasca altfel in fata statului Israelian. Chiar daca se casatoreste cu mama copiilor in calitate de cetatean roman, pana cand nu are mama cetatenia romana, dumnealui nefigurand pe certificatele de nastere ale copiilor, nu poate solicita transcrierea. Puteti solicita ajutorul celor de la ambasada sau consulat pentru a va sprijini cu certificatele de nastere.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Justitiarul711, utilizator
Corect ce spune Justitiarul711, doar pe baza certificatelor constatatoare ale nasterilor nu se pot obtine certificatele romanesti, cereti ajutorul personalul diplomatic roman.

Lipsa vizei o impiedica pe mama sa inregistreze nasterea la autoritatile israeliene?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act nastere abugararah abugararah [Editat - V-am editat datele personale, nu este bine pentru dvs. sa fie afisate in acest fel pe internet. Va rog nu mai scrieti cu litere mari, este greu de ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)