avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... act nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

act nastere

[Editat - V-am editat datele personale, nu este bine pentru dvs. sa fie afisate in acest fel pe internet. Va rog nu mai scrieti cu litere mari, este greu de citit. Multumesc pentru intelegere]

IN URMA UNEI RELATII CU O CETATEANCA ISRAELIANCA, A REZULTAT 2 COPII GEMENI, CARE S-AU NASCUT IN ORASUL LOD ?ISRAEL LA DATA DE 18.03.2011.
AUTORITATEA ISRAELIANA REFUZA SA TREACA IN ACTUL DE NASTERE NUMELE MEU CU TOATE CA AM RECUNOSCUT PATERNITATEA COPIILOR MEI LA UN NOTAR PUBLIC DIN ROMANIA.
ACEST DOCUMENT A FOST APOSTILAT, TRADUS SI LEGALIZAT IN LIMBA EBRAICA, DAR AUTORITATEA ISRAELIANA REFUZA SA-L IA IN CONSIDERARE.
PENTRU TRANSCRIERE SI INSCRIERE A COPIILOR IN ROMANIA, PRIMARIA MUNICIPIULUI VULCAN REFUZA INSCRIEREA COPIILOR PE MOTIV CA NU SUNT TRECUT CA TATA PE CERTIFICATUL DE NASTERE ISRAELIAN.
M-AM ADRESAT INSTITUTIEI PREZIDENTIALE,MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE,AMBASADEI ISRAELULUI SI AM PRIMIT RASPUNSUL CA SA MA ADRESEZ AUTORITATII ISRAELIENE,IAR AUTORITATEA ISRAELIANA REFUZA SA-MI TREACA NUMELE MEU PE MOTIV CA EU MAI DETIN SI CETATENIE PALESTINIANA
VA ROG SA-MI ACORDATI SPRIJINUL PENTRU A AVEA COPII PE NUMELE MEU




VA MULTUMESC



Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 16:52, 15 Decembrie 2011
Din pacate pentru dvs. institutiile romane au perfecta dreptate. Copii fiind nascuti si inregistrati pe teritoriul altui stat, in Romania nu vi se poate face decat transcrierea certificatelor de nastere, ceea ce in traducere libera a transcrie inseamna a copia. Deci la starea civila doar se copiaza cuvant cu cuvant certificatul tradus. Sotia dvs. fiind cetatean de alta cetatenie nu poate solicita aceasta transcriere intrucat statul roman transcrie actele doar a cetatenilor sai adica romani. Dvs, nefiind trecut in certificat nu aveti calitatea de parinte deci nu puteti nici dvs. solicita transcrierea. Solutia ar fii ca sotia dvs. sa solicite si cetatenia romana, iar dupa ce o obtine sa solicite statului roman in calitate de proaspat cetatean al acestei minunate tari, transcrierea certificatelor de nastere a copiilor sai, dupa care dvs. fie va recunoasteti copii la starea civila odata cu inregistrarea transcrieri fie dupa caz, sa-i recunoasteti si sa le incuviintati si purtarea numelui dvs. in instanta. Din pacate alte solutii nu prea vad. In concluzie mergeti dvs.din nou in orasul Lod si studiati legile israeliene, consultativa cu functionarii de la starea civila, poate ca asa se procedeaza la ei- probabil nu este recunoscut concubinajul si atunci nu aveti decat sa va casatoriti cu acte, dupa care sa va recunoasteti copii la starea civila din Israel, apoi sa le faceti transcrierea certificatelor in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte pentru copii nascuti in israel marap marap Un cetatean roman si israelian cu domiciliul in Israel, are cu o femeie cetatean moldovean doi copii. Nu sunt casatoriti, copiii s-au nascut in Israel, el este ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie romana de catre minori israelieni nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna, Daca imi poate raspunde cineva: Care este procedura si documentele necesare pentru ca 3 minori israelieni (tatal lor a obtinut cetatenia romana, iar ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere pentru cetatean israelian AndrewRand AndrewRand Buna ziua, Sunt cetatean Israelian, nascut in Israel iar bunicii mei sunt cetateni romani. Recent, am obtinut cetatenia Romana si as dori sa aplic si pentru ... (vezi toată discuția)