avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinere cetatenie romana de catre minori israelieni
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinere cetatenie romana de catre minori israelieni

Buna,

Daca imi poate raspunde cineva: Care este procedura si documentele necesare pentru ca 3 minori israelieni (tatal lor a obtinut cetatenia romana, iar mama este israeliana) sa poata obtine si ei cetatenie romana?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoletastoian11 , utilizator 08:22, 4 Februarie 2010
Primul pas ar fi acela de a transcrie certificatele de nastere ale copiilor in RO – avand in vedere ca tatal a devenit cetatean roman nu ar trebui sa fie o problema.
In dosar ar trebui sa se regaseasca o cerere tip, dovada de domiciliu, dovada ca unul dintre parinti e cetatean roman, certificatele de nastere ale copiilor, actele parintilor si o declaratie a parintelui care nu e cetatean roman cum ca e de acord ca minorii sa devina cetateni romani… La “evidenta populatiei aflati in amanunt care sunt actele necesare pentru transcrierea certificatelor de nastere in asemenea cazuri.
Minorii pot fi considerati “nascuti in strainatate”… motiv pentru care m-am gandit la varianta transcrierii certificatelor de nastere (ca si in cazul copiilor cetatenilor romani care sunt nascuti in strainatate).
Merci pt raspuns, dar transcrierea certificatelor minorilor se face acum? Eu intelesesem ca abia dupa ce acestia isi obtin cetatenia....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act nastere abugararah abugararah [Editat - V-am editat datele personale, nu este bine pentru dvs. sa fie afisate in acest fel pe internet. Va rog nu mai scrieti cu litere mari, este greu de ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere minor ciubi ciubi Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce acte sunt necesare pentru transcrierea certificatului de nastere a unui minor daca tatal (strain) este disparut, iar ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere sonia.maria sonia.maria Ce demersuri trebuie facute de ofiterul de stare civila in cazul transcrierii unui certificat de nastere privind un copil care provine dintr-un parinte roman ... (vezi toată discuția)