avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doua condamnari ptr aceeasi fapta .....se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doua condamnari ptr aceeasi fapta .....se poate?

imi cer scuze pt pastrarea anonimatului dar se impune....am o problema legata de domeniul juridic si deja am consultat 3 avocati si astept raspuns de la cel de-al patrulea si nu mai stiu ce sa fac....asa ca m-am hotarat sa va consult si pe dumneavoastra....in speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat si va expun problema mea:
1.in noembrie 2002 am fost condamnata la 4ani inchisoare in baza art 215 al 1 si 2 c.p. cu art 33 lit.a c.p de catre o judecatorie
2.in decembrie 2002 o alta judecatorie ma condamna la 3ani inchisoare in baza aceluiasi art 215.
precizez ca ambele procese s-au desfasurat in lipsa mea eu nefiind in tara si fara posibilitatea de a ma apara.ceea ce vreau sa stiu eu este:
1.daca cele doua pedepse se cumuleaza sau se executa cea mai mare respectiv 4ani
2.cum se calculeaza perioada de prescriere
va rog din suflet sa ma ajutati pt ca deja am primit doua raspunsuri diferite de la trei avocati si as vrea sa iau o hotarare in ceea ce priveste viata mea
va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:07, 10 Septembrie 2009
Daca nu ati fost in tara si nici nu ati putut fi anuntat de desfasurarea procesului faceti actiune in anulare ori revizuire, in functie de stadiul procesual ori temenele in curs de prescriere.
Nu cred ca este vorba despre aceeasi fapta ci despre un concurs de infractiuni, prin savarsirea lor succesiva, iar in cazul d-voastra. se executa pedeapsa cea mai mare.
termenul de prescriptie a executarii pedepsei in cazul pedepsei ce v-a fost aplicata ar fi de 5 ani plus durata pedepsei care trebuie executata( tinand cont de faptul ca se aplica pedeapsa de 4 ani, daca este un concurs de infractiuni) .Termenul se socoteste de la data ramanerii definitive a hotaririi de condamnare .ideea este ca dvs. sa fi fost citat si sa fi putut afla despre aceste procese , altfel, asa cum vi s-a spus mai inainte, aveti la dispozitie acele cai de atac. Succes.
lipsesc detalii in ceea ce priveste fapta (faptele)
pedepsele in principiu se contopesc urmand a fi executatata cea mai mare (+ un eventual spor decis de judecator)
prescriptie... parca 5 ani plus pedeapsa.. ar iesi 9
gabryellady a scris:

imi cer scuze pt pastrarea anonimatului dar se impune....am o problema legata de domeniul juridic si deja am consultat 3 avocati si astept raspuns de la cel de-al patrulea si nu mai stiu ce sa fac....asa ca m-am hotarat sa va consult si pe dumneavoastra....in speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat si va expun problema mea:
1.in noembrie 2002 am fost condamnata la 4ani inchisoare in baza art 215 al 1 si 2 c.p. cu art 33 lit.a c.p de catre o judecatorie
2.in decembrie 2002 o alta judecatorie ma condamna la 3ani inchisoare in baza aceluiasi art 215.
precizez ca ambele procese s-au desfasurat in lipsa mea eu nefiind in tara si fara posibilitatea de a ma apara.ceea ce vreau sa stiu eu este:
1.daca cele doua pedepse se cumuleaza sau se executa cea mai mare respectiv 4ani
2.cum se calculeaza perioada de prescriere
va rog din suflet sa ma ajutati pt ca deja am primit doua raspunsuri diferite de la trei avocati si as vrea sa iau o hotarare in ceea ce priveste viata mea
va multumesc!!!

Nu este posibil asa ceva.Daca e vorba de aceeasi fapta.
Se va rezolva cu avocat aceasta oriblema daca e asa cum spuneti.
Cu siguranta faptele sunt distincte...la care din ele instanta a retinut art.33 lit.a din c.p.
De aceea trebuiesc amanunte ...cred ca cel mai bine va poate lamuri un avocat cu hotaririle judecatoresti in fata...:)

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva de condamnare-se mai poate ataca hotararea? AndreeaAdam AndreeaAdam Prietenul meu, Capra Adrian, a fost condamnat in anul 2013 de Tribunalul Timis pentru infractiuni privind comertul electronic. Sentinta pe scurt este ... (vezi toată discuția)
Sentinta de condamnare-cu executare sau cu suspendare? alealexa alealexa Va rog explicati-mi ce inseamna asta = sentinta penala definitiva prin neapelare la data de 05.05.2009 :art 85 alin 1 din oug,condamna inculpatul la 1 an de ... (vezi toată discuția)
Arest SILVIU NYKOLAS SILVIU NYKOLAS DACA O PERSOANA ESTE JUDECATA IN ROMANIA PENTRU INSELACIUNE SI NU ESTE IN ROMANIA, DAR TOTUSI SE DA SENTINTA DE 3 ANI SI 6 LUNI .CE SE POATE FACE ... (vezi toată discuția)