Prietenul meu, Capra Adrian, a fost condamnat in anul 2013 de Tribunalul Timis pentru infractiuni privind comertul electronic. Sentinta pe scurt este urmatoarea:
Document: Hotarâre numarul 3/2013 din data 03.01.2013
Tip soluţie: Condamnare
Soluție pe scurt: În baza art. 42 alin. 1,2,3, din Legea nr. 161/2003, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. condamnă pe inculpatul C.A. fiul lui I. și D., născut la data de XXX la pedeapsa de: - 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de acces fără drept la sisteme informatice în formă continuată; În baza art. 27 alin. 3 din Legea nr. 365/2002, cu aplic art. 41 alin. 2 C.p. condamnă pe același inculpat la pedeapsa de: - 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată; În baza art. 33 lit.a rap. la art. 34 al.1 lit.b C.p., contopește pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 5 ani închisoare cu executare în regim de detenție. În baza art.71 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art. 64 lit.a teza II, și b, C.p. pe durata executării pedepsei. În baza art. 88 C.p. deduce din pedeapsa aplicată inculpatului reținerea de 24 ore și arestul preventiv pe perioada 11.03.2009-30.06.2009.
A facut apel la Curtea de Apel Timis, apel care a fost respins ca nefondat in mai 2013.
A facut si recurs la ICCJ si cu totii ne asteptam sa ii scada pedeapsa conform Noului Cod Penal. ICCJ i-a respins recursul in 05.03.2014.
Mentionez faptul ca prietenul meu este la prima abatere, nu este recidivist. Povestea pe scurt este: de prin anii 2005/2006 el impreuna cu alti 5 baieti s-au jucat de la cluburile de internet din oras cu diverse servere pentru a-si pastra nick-nameurile de pe mirc. printre aceste servere se numara si un server nasa. Apoi de prin 2008 au inceput operatiuni de tip phishing. Prietenul meu a primit cea mai mare condamnare, de 5 ani, iar ceilalti 5 au primit cate 4 ani. Conform Noului Cod Penal maximul pedepsei este acum de 7 ani, nu 12 cum era dupa vechiul Cod. Prietenul meu este acum inchis.
Acum urmeaza intrebarea: se mai poate face ceva in acest moment? Revizuire sau altceva? As dori raspuns de la un avocat care se pricepe la infractiuni informatice.
Va multumesc anticipat
Ultima instanta.
aurpoze
Buna ziua am si eu o intrebare pentru avocatii sau o alta persoana care este dispusa sa ma ajute in problema mea . Mai exact am primt o serie de pedepese si ... (vezi toată discuția)