avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate CrissMGC

Activitate CrissMGC

Buna ziua,

In prima instanta oare ar fi o idee buna sa merg la camera de urbanism a primăriei municipale, sa le expun situația ori sa ma-ndrept către un cabinet notarial/de avocatura spre a mă ghida mai departe ?!

Mulțumesc !


Antoanela Geaman a scris:

Va trebuie autorizatie, cadastru etc...

Bun găsit stimați membri ai acestui forum !

Am tot întâlnit situatia in care oamenii au cumpărat două imobile învecinate apoi le-au unit între ele, rezultand un imobil mai mare, însă eu sunt curios daca este posibilă, din punct de vedere legal, nu tehnic, situația inversă, respectiv împărțirea unui imobil, in fapt un apartament cu 4 camere in alte două apartamente mai mici, compartimentarea acestui apartament cu 4 camere permitand relativ facil acest lucru.

Oare unde as putea obține mai multe informații cu privire la doleanța mea ?!

Vă mulțumesc !
Cu stima !
Buna ziua stimati membri ai acestui forum de prestigiu !

As dori sa prezint atentiei dumneavoastra situatia in care ma regasesc spre incercarea de-a identifica o solutionare cat mai favorabila.

In anul 2007 am infiintat un SRL in cadrul careia sunt administrator si asociat unic insa inca din 2009 nu mai am activitate pe firma.
Tot de prin acele momente am incetat sa mai platesc impozitul forfetar de rigoare si, de asemenea, sa mai prezint bilanturile si balantele.

Intrucat intre timp s-au acumulat ceva datorii care, cumulat cu dobanzile si penalizarile au ajuns la valoarea de 4300lei, in primele luni ale anului 2017 am primit cateva somatii de la ANAF in vederea solutionarii acestei probleme, insa, cum eu nu mai locuiesc de mult timp la adresa unde am sediul social, am intrat in posesia tuturor plicurilor ajunse la acea adresa abia in urma cu putina vreme.

In ultimul plic primit, acesta datand deja din luna mai 2018, sunt instiintat ca s-a inceput procedura de executare silita a firmei si, intrucat
aceasta nu detine bunuri mobile si imobile, s-a dispus inceperea procedurii de executare silita a mea, ca si administrator al firmei.
Cum la randul meu nu detin nici un fel de bun in proprietate si nici nu dispun de vreun venit pe care sa se faca poprire, nu am fost influentat, implicit nu am avut cunostinta de acest fapt pana acum si as dori sa intreb daca executare silita are durata nedeterminata ori inceteaza dupa o anumita perioada de timp.

De asemenea, exceptand varianta achitarii datoriilor pe care le am, lucru pe care nu-l pot infaptui, as dori sa intreb daca exista vreo alta varianta prin care as putea sa depasesc aceasta situatie si sa si radiez firma amintita.
Dupa cateva cautari pe internet, am identificat posibilitatea apelarii la niste firme care ofera drept serviciu inclusiv radierea firmelor cu datorii, insa, neinteractionand niciodata cu o situatie asemanatoare, nu-mi pot face o idee asupra viabilitatii unui astfel de serviciu, in plus, nu stiu
daca radierea firmei atrage si incetarea procedurii de executare silita.
Exista persoane care detin detalii cu privire la aceasta modalitate si ce riscuri prezinta ea ?

Va multumesc !
Multumesc pentru raspuns !

Amicul meu nu doreste sa inmatriculeze masina pe numele sau, din contra, chiar a fost incantat de faptul ca este foarte mic RCA-ul pe numele proprietarului de drept (persoana X), iar el (amicul, Z) fiind tanar, ar plati mult mai mult.

Din acest motiv s-a si alarmat cand a fost atentionat ca trebuie sa mearga sa-i fie luata masina in evidenta, la administratia locala, respectiv sa nu cumva sa fie silit sa devina proprietar al masinii achizitionate (pe numele sau) si, astfel, sa fie silit sa plateasca, de acum incolo, un RCA mult mai mare, de care se ferea.
Spune ca daca notarul nu i-ar fi zis acest lucru abia la sfarsit, nici n-ar fi incheiat contractul intre el si Y, ci ar fi mers altadata, cu alta persoana din familie, mai in varsta, ca, pe numele acesteia, sa fie mai mic RCA-ul.

Habar nu am cum s-a facut tranzactia, insa amicul acesta mi-a aratat clar contractul acela incheiat intre el si fostul "proprietar" (Y-ul), desi masina e pe numele unei cu totul alte persoane.
Sa insemne ca acest contract de vanzare cumparare nu este valabil/autentic sau cum ?!
Buna ziua !

Vin in atentia comunitatii acestui forum cu o nelamurire legata de achizitionarea unui autoturism.
Autoturismul in cauza a fost cumparat de catre un amic de-al meu (sa-i zicem persoana Z), in urma cu cateva zile, de la cineva (sa-i zicem Y), autoturismul fiind pe numele unei a treia persoane (X).
Amicul meu (Z) zice ca a mers cu Y la un notar, unde s-a efectuat un contract de vanzare-cumparare intre ei doi (adica Y si Z) iar la sfarsit notarul i-a zis sa mearga la primarie, in maxim 30 de zile, pentru a-i fi luata masina in evidenta.
Acum, Z ma-ntreaba pe mine de ce ar trebui sa mearga la primarie si ce sa faca acolo, dat fiind ca masina are proprietar in acte pe X, nu e instrainata pe Talon, CIV-ul e pe numele lui X, asigurarea e si ea, evident, pe numele aceluiasi X si, sincer sa fiu, nici eu n-am stiu sa-l lamuresc, asa ca rog un pic de ajutor.

Multumesc anticipat,
Cu stima!
Răspuns la discuția Acciza tigarete din alte plante !
Nici o parere, cat de mica ?!

Macar imi poate indica cineva unde anume as putea obtine mai multe detalii cu privre la acest domeniu de activitate, unde as putea sa merg pentru a dezbate problema ?

Multumesc !
Buna ziua !

As dori sa intreb daca tigaretele ce au o umplutura dintr-un mix din alte plante (alun turcesc, papaya, menta, eucalipt, patrunjel, etc.), si nu din tutun (cu continut 0 de nicotina, daca este important de mentionat), sunt accizate ?

Va multumesc !
Răspuns la discuția Calculare pensie
Multumim pentru raspunsuri !

Asadar, fie va trebui sa fim un pic mai insistenti, fie sa aplicam metoda prezentata de domnul Carp.
In alta ordine de idei, alta entitate in afara de Casa de pensii, sa inteleg ca nu poate face o astfel de simulare, corect ?
Răspuns la discuția Calculare pensie
Va multumesc pentru raspuns...

Ar mai fi o mica problema, dupa cum urmeaza:
Este vorba despre mama mea care tocmai a fost, in cursul zilei de ieri, la Casa de pensii si a solicitat o calculare a pensiei astfel incat sa-si dea seama daca ar fi mai avantajos sa solicite iesirea la pensie sau sa ramana incadrata in continuare, beneficiind de salariu.
Problema este ca a fost intampinata cu o atitudine conform careia nu pierde nimeni timpul sa-i faca ei un calcul al pensiei cu care ar iesi in acel moment ci sa se hotarasca, ori vrea pensie anticipata caz in care vine cu dosarul la ei, ori ramane incadrata in continuare.

Astfel ca as vrea sa va intreb: exista vreun paragraf de lege, cumva, care sa permita unei persoane aflata in situatia mamei mele sa beneficieze de privilegiul (ca asa am tras concluzia ca s-ar numi serviciul de simulare oferit de cei de la Casa de pensie) de a primi o calculare a pensiei doar in scop informativ, sa zic asa, din partea domnilor de la Casa de pensii sau care sa-i oblige sa ofere acest serviciu, daca le este solicitat ?

Daca nu, atunci aceasta calculare o poate efectua si altcineva decat cei de la Casa de pensii (poate un avocat, ma rog, nu stiu...) ?

Va multumesc !
Buna ziua stimati domni!

As dori sa apelez la bunavointa dumneavoastra pentru a ma ajuta sa fac o simulare in ceea ce priveste o pensie pentru o persoana.

In primul rand as dori sa va rog sa-mi comunicati care sunt informatiile complete de care aveti nevoie pentru realizarea acestui fapt.

Cateva informatii preliminare ar fi urmatoarele:
- persoana respectiva este cadru didactic.
- este femeie.
- varsta de 59 de ani si 2 luni.
- are 39 de ani vechime.
- tot timpul a fost titular pe post.

Va multumesc pentru bunavointa !

O zi placuta !