Multumesc pentru promptitudine......aveti dreptate....majoritatea functionarilor te poarta pe drumuri.....acum cand sacul este gol....si din cauza guvernantilor incompetenti....suntem nevoiti sa suspendam firmele, dupa ce am acceptat aproape un an sa stringem cureaua sub limita pentru a ne pastra afacera si reuseam acest lucru daca nu introduceau acest impozit pe care nu mai avem de unde sa il platim decat daca lucram gratuit......dar si asa nu avem de unde sa mai platim si amenzile la garda care umbla dupa bani. Decat asa .....mai bine someri, ca am cotizat atitia zeci de ani la stat......decat sa ne creada fraieri mai bine renuntam la afacere. Inca odata va multumesc pentru sprijin.
Pana aici am ajuns.....dar reformulez. In cazul meu de asociat unic si sotia de administrator al societatii cu activitatea suspendata pe 3 ani, avem dreptul sa beneficiem de somaj dupa 20 de ani de cotizare , societatea fiind in suspendare nu in lichidare ? Nu realizam alte venituri.
Sunt asociat unic intr-o societate (s.r.l.) angajat cu carte de munca pe durata nedeterminata pe o functie tehnica , iar sotia este administratorul societatii angajata cu carte de munca contabil, avem peste 20 ani vechime si cotizare la stat. Datorita crizei economice si impozitului forfetar introdus societatea trece printr-o perioada dificila si nu mai putem sa ne platim salariile, toti angajatii au fost concediati, inclusiv noi din aceasta luna. Activitatea societatii va fi suspendata pe 3 ani. Ce demersuri trebuie sa facem ca sa putem sa beneficiem de somaj ? Avem acest drept dupa 20 de ani de cotizare , societatea fiind in suspendare nu in lichidare ? Va rog un raspuns. Multumesc.
ok, m-am linistit.
Am si activitate de comert si prestari servicii, am optat ca platitor de tva intrucat partenerii nu accepta contracte de mandat sau reprezentare ca neplatitor.....oare de ce?
Buna,
Voi desfasura o activitate intreprindere individuala platitor tva , 4619 intermediere vanzare produse pentru un comision. Momentan nu pot plati un contabil.
Am cateva intrebari referitoare la inregistrarea sumelor incasate in numerar in numele producatorului pentru care o sa fac vanzarea si pentru sumele ce trebuie incasate prin banca cand clientii platesc catre mine produsul vandut in numele producatorului pe factura proforma a lui, eu trebuie sa virez banii in contul producatorului. La sfarsit de luna primesc un comision in functie de vanzari pe care il facturez catre producator. Ce note contabile si in ce cont le inregistrez in acest caz de intermediere ? Sunt posibile aceste operatii si cum le inregistrez in contabilitate? Va rog un raspuns intrucat sunt cam nedumerit.
va multumesc.