avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrari contabile pentru 4619 la ii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrari contabile pentru 4619 la ii

Buna,
Voi desfasura o activitate intreprindere individuala platitor tva , 4619 intermediere vanzare produse pentru un comision. Momentan nu pot plati un contabil.
Am cateva intrebari referitoare la inregistrarea sumelor incasate in numerar in numele producatorului pentru care o sa fac vanzarea si pentru sumele ce trebuie incasate prin banca cand clientii platesc catre mine produsul vandut in numele producatorului pe factura proforma a lui, eu trebuie sa virez banii in contul producatorului. La sfarsit de luna primesc un comision in functie de vanzari pe care il facturez catre producator. Ce note contabile si in ce cont le inregistrez in acest caz de intermediere ? Sunt posibile aceste operatii si cum le inregistrez in contabilitate? Va rog un raspuns intrucat sunt cam nedumerit.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: system , utilizator 23:34, 3 Septembrie 2009
system a scris:

Buna,
Voi desfasura o activitate intreprindere individuala platitor tva , 4619 intermediere vanzare produse pentru un comision. Momentan nu pot plati un contabil.
Am cateva intrebari referitoare la inregistrarea sumelor incasate in numerar in numele producatorului pentru care o sa fac vanzarea si pentru sumele ce trebuie incasate prin banca cand clientii platesc catre mine produsul vandut in numele producatorului pe factura proforma a lui, eu trebuie sa virez banii in contul producatorului. La sfarsit de luna primesc un comision in functie de vanzari pe care il facturez catre producator. Ce note contabile si in ce cont le inregistrez in acest caz de intermediere ? Sunt posibile aceste operatii si cum le inregistrez in contabilitate? Va rog un raspuns intrucat sunt cam nedumerit.
va multumesc.

Contabilitatea unei intreprinderi individuale se tine in partida simpla, deci nu se fac note contabile si nu exista conturi. Daca doar primiti un comision la vanzarea efectuata si v-ati inregistrat ca si platitor de tva, ati facut o alegere cu batai de cap
ok, m-am linistit.
Am si activitate de comert si prestari servicii, am optat ca platitor de tva intrucat partenerii nu accepta contracte de mandat sau reprezentare ca neplatitor.....oare de ce?
Am fost sfatuit sa trec codul 7490 pentru activitate de intocmire contracte... pentru care primesc comision. Este corect acest cod?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen 7490 ady09 ady09 care sunt activitatile prevazute de codul caen 7490 \"alte activitati profesionale ,stiintifice si tehnice, n.c.a\" sau care se pot desfasura in baza acestui ... (vezi toată discuția)
Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)
Firma noua ! este posibil asa ceva ? dar cum? koxinus koxinus Buna ziua ! As dori sa infintez o firma XYZ (SRL) in care eu as fi unicul angajat si m-as ocupa de urmatoarele: 1) O persoana fizica din Bucuresti care ... (vezi toată discuția)