Atunci nu am stiut ca se poate introduce in partaj si creditul...Acum nu am posibilitati financiare si nici nu stiu daca se mai poate daca au trecut aproape3 ani Multumesc
Ambele case au fost bun comun desi garsoniera a fost cumparata cu bani de la mama mea si din pacate nu am specificat asta in acte..Da este de acord fostul sot cu vinderea terenului.Un nou credit eu nu pot face deoarece sunt dupa somaj iar fostul cred ca este considerat rau platnic pentru ca avem deja 1 luna de neplata.Va multumesc mult pentru timpul si intelegerea acordata.
buna ziua..imi puteti spune va rog ce pot face daca vand garsoniera si terenul acoper doar 37.000 e din 40.000 e credit initial.banca spune ca nu ridica ipoteca pentru ca mai raman 3.000e de plata..pentru 3000e sa mai ipotechez alt apartament ??? exista vreo posibilitatea de a-l determina pe fostul sa preia datoria????multumesc anticipat
partajul este o tranzactie in care spune ca imi revine garsoniera si apartamentul...terenul nu e prins in tranzactie deci suntem amindoi 50-50..am fost la banca si am vorbit..despre ipoteca si au spus ca se ridica doar in cazul in care acoperim restul de 20 mii e cu alte ipoteci..primul ipotecat ar fi terenul dar nu acopera decat 15 mii e iar eu nu vreau pentru cei 5 mii e ramasi sa imi ipotechez apartamentul....daca se poate sigur sa refuz ipotecarea lui nu il mai vand...stiu ca o sa spuneti ca incerc sa pacalesc banca dar nu mi se pare normal ca eu sa pierd ceea ce am luptat o viata ca sa aiba copii case din cauza ca fostul nu are nici o proprietate...daca garsoniera o pierd,terenul va fi ipotecat macar apartamentul sa ramina celor 2 copii..mentionez ca eu la ora actuala nu am nici un venit si nu mai pot platii rata si foarte curind banca v-a lua masuri..va rog daca se poate sa ma sfatuiti ce pot face ..multumesc anticipat
Banca spune ca ridica ipoteca daca pentru restul creditului se creaza alte ipoteci...Daca vand apartamentul unei persoane straine mai poate banca sa ceara revocarea vanzarii?daca nu vand apartamentul am dreptul sa refuz sa fie ipotecat?mentionez ca restul creditului este de 20 mii euro si o sa fac o ipoteca pe un teren dar in valoare de 15 mii euro..pentru cei 5 mii euro mai trebuie inca o ipoteca?.ce sfaturi puteti sa-mi dati...va multumesc anticipat
buna ziua....am un credit ipotecar pe numele fostului sot si sunt si eu trecuta in dosar..garsoniera ipotecata este dobantita de mine in urma tranzactie ...voi vinde garsoniera ca sa achit 50% din credit..banca ma poate obliga sa ipotechez apartamenul meu pentru restul creditului avand in vedere ca fostul nu detine nici o proprietate?daca vand apartamentul copilului meu scap de ipoteca?banca tine cont ca eu am achitat 50% din credit si 75% din suma ratei? multumesc
multumesc mult pentru ajutorul acordat
buna seara saptamina viitoare(luni) am prima infatisare la partaj . va fi un partaj voluntar,eu voi primi toate bunurile. abia astazi cind s-a intocmit tranzactia la avocat mi s-a spus ca trebuie sa platesc o taxa de timbru. rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa procedez daca eu acum nu am banii de taxa si cum sa procedez avind in vedere ca sunt in somaj si primesc 4 mil.lei multumesc anticipat.
dosarul departaj este depus normal 50-50% fostul spune ca in ziua in care avem termen avocatul prezinta o tranzactie in care el imi cedeaza bunurile comune. v-as ruga sa imi spuneti daca acest partaj voluntar este sigur si daca exista perioada de 30-45 de zile timp in care se poate face recurs daca e partaj voluntar mai e nevoie de o perioada in care sa se faca recurs? daca se poate sa se faca recurs e valabil pentru amindoi? multumesc
sigur angajez un avocat vroiam doar sa stiu ce sanse am sa fie bun propriu apt cumparat cu banii de la mama mea proba admisa de lege poate fi actul de v-c al unui apt mai mare in care a stat mama si cumpararea celuilalt apart in care sunt trecuta proprietara si declaratii martori? credeti ca e suficient ? ca sa stiu la ce ma astept multumesc