avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara saptamina viitoare(luni) am prima infatisare la partaj . va fi un partaj voluntar,eu voi primi toate bunurile. abia astazi cind s-a intocmit tranzactia la avocat mi s-a spus ca trebuie sa platesc o taxa de timbru. rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa procedez daca eu acum nu am banii de taxa si cum sa procedez avind in vedere ca sunt in somaj si primesc 4 mil.lei multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elenacarmen , utilizator 19:21, 23 Octombrie 2009
Potr.dispoz. art.23(2 ind.1) din Legea 146/1997, in cazul in care, pana la prima zi de infatisare, partile incheie tranzactie,suma achitata cu titlu de taxa judiciara de timbru se restituie in intregime, iar in cazul in care tranzactia intervine ulterior primei zile de infatisare, se restituie pana la jumatate din suma achitata, tinand seama de actele procesuale deja indeplinite.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
ContSters53919, utilizator
puteti sa uzati de prevederile OUG 212/2008. cereti sfatul avocatului dv.
persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri , esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru , in conditiile Ordonantei de urgenta nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila .
roxanel a scris:

persoanele fizice pot beneficia de scutiri, reduceri , esalonari sau amanari pentru plata taxelor judiciare de timbru , in conditiile Ordonantei de urgenta nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila .

Solicitati instantei acordarea unui termen pentru a face diligentele necesare in vederea obtinerii de la MF.prin cerere scutirea, reducerea sau esalonarea platii taxei de timbru,astfel cum vi s-a mai aratat.
Daca partea adversa este de acord,pana la obtinerea aprobarilor de scutire,rediucere sau esalonare,puteti solicita de comun acord ,suspendarea cauzei in conformitate cu disp.art.242 al.1 c.pr.civ
multumesc mult pentru ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces civil edyyy10 edyyy10 DACA ESTE O CERCETARE PENALA IN CURS POT SUSPENDA UN PROCES CIVIL IN DESFASURARE? Trebuie sa platesc mai intai taxa de 3 % intr-un prosec de recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calytul calytul De cate ori se poate amana actiune pentru neplata taxei de timbru?Conform ? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)