avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SUSPENDARE PROCES CIVIL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SUSPENDARE PROCES CIVIL

DACA ESTE O CERCETARE PENALA IN CURS POT SUSPENDA UN PROCES CIVIL IN DESFASURARE?
Trebuie sa platesc mai intai taxa de 3 % intr-un prosec de recunoasterea unui drept de mostenire ?
Cel mai recent răspuns: edyyy10 , utilizator 13:04, 6 Aprilie 2010
Exista un principiu de drept, in sensul ca penalul tine in loc civilul, deci, puteti sa suspendati procesul civil ( art. 244 c.p.c.) daca exista si un proces penal in derulare (trebuie sa fie inceputa urmarirea penala).
Da, potrivit Legii 146/1995, republicata si modificata, sunteti obligat la plata unei taxe de timbru in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile plus 19 lei, in cazul in care nu ajungeti la o tranzactie cu partea adversa, pana la prima zi de infatisare.
Scuze, Legea 146/1997
Sunt intru totul de acord cu dl.Moloman!=D>
Penalul tine in loc civilul , deci puteti solicita instantei de judecata sa suspende procesul pana la solutionarea laturii penale!
In conformitate cu disp.art.244 pct.2 c.pr.civ.puteti solicita suspendarea actiunii civile,pana la solutionarea celei penale.
multumesc mult pentru ajutor tuturor celor care mi-au raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea actiunii civile ContSters22096 ContSters22096 imi poate indica cineva in ce conditii se suspenda actiunea civila daca este in derulare o cauza penala (text de lege) (vezi toată discuția)
Disjungere actiune civila din procesul penal ralucagogiltan ralucagogiltan in cazul unui proces penal in care inculpatul recunoaste fapta facandu-se aplicarea art 320 ind. 1 c.pr.pen., s-a disjuns actiunea civila. in acest caz, este ... (vezi toată discuția)
In legatura cu divortul si partajul monica38 monica38 Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort? De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia ... (vezi toată discuția)