Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort?
De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia procurii, el nu este in tara de 8 ani si nici nu va veni, platesc dupa urma lui 2 executari silite.
Formulati cerere de partaj in care sa indicati bunurile care compun masa partajabila, iar daca sotul este de acord cu partajul, incheiati o tranzactie prin care sa consfintiti aceasta intelegere.
Trebuie sa anexati actele de proprietate ale bunurilor din masa partajabila.
Taxa judiciara de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile, dar, in cazul in care incheiati o tranzactie, aceasta se restituie.
Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort?
De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia procurii, el nu este in tara de 8 ani si nici nu va veni, platesc dupa urma lui 2 executari silite.
faceti actiune separata fiindca partajul va amana desfacerea casatoriei intrucat se va face o expertiza de evaluare a bunurilor partajabile. daca veti promova actiune separata de partaj divortul se va termina mult mai repede.
pt d-na av. Olteanu, legat de taxa de timbru: restituirea taxei de timbru prevazuta de art. 23 alin 2 indice 1 din L 146/1997 cu modificarile si completarile ulterioare a fost abrogat prin L 202/2010. Deci, taxa de timbru nu se mai restituie (dupa interpretarea mea). Gresesc ?
Daca gresesc, o rog pe d-na avocat sa-mi indice textul de lege in baza caruia a facut afirmatia cu pricina.
multumesc anticipat pt raspuns.
Art. XVI din L 202/2010
1.Alineatul (21) al articolului 23 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 29 iulie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.