avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In legatura cu divortul si partajul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In legatura cu divortul si partajul

Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort?
De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia procurii, el nu este in tara de 8 ani si nici nu va veni, platesc dupa urma lui 2 executari silite.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
monica38, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 18:25, 28 Aprilie 2011
Formulati cerere de partaj in care sa indicati bunurile care compun masa partajabila, iar daca sotul este de acord cu partajul, incheiati o tranzactie prin care sa consfintiti aceasta intelegere.
Trebuie sa anexati actele de proprietate ale bunurilor din masa partajabila.
Taxa judiciara de timbru este de 3% din valoarea masei partajabile, dar, in cazul in care incheiati o tranzactie, aceasta se restituie.

Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort?
De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia procurii, el nu este in tara de 8 ani si nici nu va veni, platesc dupa urma lui 2 executari silite.



Cererea completatoare o puteti depune la primul termen de judecata in procesul de divort.
faceti actiune separata fiindca partajul va amana desfacerea casatoriei intrucat se va face o expertiza de evaluare a bunurilor partajabile. daca veti promova actiune separata de partaj divortul se va termina mult mai repede.
pt d-na av. Olteanu, legat de taxa de timbru: restituirea taxei de timbru prevazuta de art. 23 alin 2 indice 1 din L 146/1997 cu modificarile si completarile ulterioare a fost abrogat prin L 202/2010. Deci, taxa de timbru nu se mai restituie (dupa interpretarea mea). Gresesc ?
Daca gresesc, o rog pe d-na avocat sa-mi indice textul de lege in baza caruia a facut afirmatia cu pricina.
multumesc anticipat pt raspuns.


Art. XVI din L 202/2010
1.Alineatul (21) al articolului 23 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 173 din 29 iulie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.

Alte discuții în legătură

Despre legea 192/26 mai 2006(medierea) se poate solutiona un partaj prin mediere ? avraj avraj Art.61 (1) In cazul in care conflictul a fost dedus judecatii,solutionarea acestuia prin mediere poate avea loc la initiativa partilor.........cu privire la ... (vezi toată discuția)
Divort + tranzactie partaj elenusht elenusht Buna ziua, Sunt in curs de divort, fara copii si am ajuns cumva la o intelegere in ceea ce priveste partajul. Urmeaza a doua infatisare a divortului unde ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediere mirelabandac mirelabandac Buna ziua. Am hotarat de comun acord cu fostul meu sot asupra partajului. Procesul de divort este deja incheiat. Putem merge la orice avocat drept mediator? ... (vezi toată discuția)