Buna ziua,
si eu sunt in aceeasi situatie cu persoana care a deschis acest subiect, cu diferenta ca la noi nu se mai justifica, conform nomeclatorului, unul dintre cele doua posturi restructurate. S-a facut o evaluare intre mine si colegul meu, pe baza unei fise de evaluare, intocmita de Consiliul de Administratie al unitatii. V-as ruga sa imi spuneti daca este corect ca in aceasta fisa de evaluare sa se tina seama de studii si vechimea pe post, in conditiile in care peste tot se vorbeste de restructurare pe criterii de competenta. Pot mentiona si faptul ca postul nu prevede studii superioare, iar la vechime s-a luat in considerare vechimea colegului, mai mare cu 3 ani decat a mea, ceea ce in cazul meu a dus la diferenta de punctaj in favoarea colegului. Daca rezultatul evaluarii ar fi fost egal, urmatorul criteriu mi-ar fi dat mie castig de cauza, dar nu s-a vrut a se ajunge pana acolo. Referitor la platile compensatorii, mi s-a spus ca nu am dreptul la asa ceva fiindca nu exista o lege care sa prevada numarul acestor salarii. In acest caz pot face referire la raspunsul d-voastra si sa cer sa se puna in aplicare prevederile CCM National?
Va multumesc.
Daca mai existau si altii colegi similari dvs, de aceeasi specialitate si cu jumatate de norma, trebuia facuta o evaluare.
In ceea ce priveste salarii compensatorii CCM Invatamant stipuleaza ca beneficiati de ele conform legii. In acest sens se dorea o lege care sa prevada numarul acestor salarii. Daca inca nu a aparut vi se aplica prevederile CCM National (1 salariu compensator)