avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Activitate myboy

Activitate myboy

Răspuns la discuția martori la actiune de divort
roxanel a scris:

apelati la un avocat sa va redacteze actiunea de divort .
pregatiti-va mai bine si nu vi se va mai respinge actiunea .

Actiunea de divort poate fi respinsa ? Pe ce motive ? Instanta considera ca se mai poate "repara" ceva ?
INOCENTIA a scris:

Observatie: in procesul de divort, intre soti se admit (este singura exceptie)
Inocentia

Stati ca nu pricep: cum poate ajunge cineva in posesia unor mesaje scrise sau emailuri fara sa puna mana pe parola, respectiv telefonul persoanei banuite!?
Răspuns la discuția custodie comuna
Eu as fi de acord cu, custodia comuna, chiar daca suna incomod cateodata, dar inteleg ca in cele din urma instanta va decide.
Sotul meu are multe pacate, dar trebuie sa recunosc si sa dau Cezarului ce-i al Cezarului: isi iubeste copilul, are grija de el, chiar daca nu e intotdeauna "pe faza". Nu vreau sa-i despart, nu vreau sa m-apuc sa debitez copilului prostii, nu vreau sa ma folosesc de el ca de un obiect al razbunarii.
Doar ca noi doi sub acelasi acoperis am devenit reteta perfecta pentru dezastru si-atunci e mult mai bine sa ne vedem, separat, de vietile noastre, continuand sa fim in acelasi timp si civilizati, si parinti.
Răspuns la discuția Credibilitatea martorilor
costiboncu a scris:

Buna ziua,

oricine poate fi martor; la divort pot fi si cei din familie.

avocatul dvs. poate sa le puna in discutie credibilitatea si sa ii faca mai putin credibili in ochii instantei.

Avocat Boncu

Va multumesc mult de raspuns.
Am o intrebare, se poate pune la indoiala marturia prietenilor "de pahar" ai sotului intr-un proces de divort sau de custodie ? Exista niste criterii de "selectie" a martorilor sau pot fi ei atacati pe astfel de motive ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Cui sa ma adresez !?
avluci a scris:

andreidinax a scris:

si ce e cu toata polologhia asta copiata de pe google? doamna nu se incadreaza in nici o situatie din cele amintite mai sus.

"Polologhia" asta, de care dvs. probabil auziti pt. prima data, reglementeaza printre altele competenta instantelor in materie matrimoniala si in materia raspunderii parintestiti fata de copiii comuni, pronuntate cu ocazia actiunilor matrimoniale.

In ceea ce priveste situatia doamnei, ea a scris ca:
"Mentionez ca sotul meu este in Romania din luna ianuarie si are un certificat de inregistrare de la Politia pentru straini, cu o adresa de resedinta in Romania. Eu am revenit legal la adresa parintilor mei - adresa de domiciliu.

Din moment ce amandoi au resedinta in Romania, instanta competenta e instanta romana.

Q.E.D.

Mai ramane totusi o problema : certificatul de casatorie, deci casatoria in sine nu este inregistrata in nici un registru civil din Romania.
GabrielaA a scris:

Simplu: sunteti amandoi in Romania cu domiciliile/resedinta legale? Divortati in Romania.
Primul pas: faceti demersurile pentru recunoasterea hotararii de divort in Romania si transcrieti si certificatul copilului.
Al doilea pas: introduceti cererea de divort.

Va multumesc mult de tot !
Va multumesc pentru atentionare, intra-devar este o situatie aparte pe care, de 6 luni de zile, nu stie nimeni sa mi-o explice clar si dupa litera legii !

Habar n-am cui trebuie sa ma adresez sa incep actiunea de divort !
Adica anula casatoria, pentru ca ea nu a fost recunoscuta de statul roman, certificatul nu a fost transcris.
Deci in Romania nu pot divorta ?