avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate paula_por

Activitate paula_por

Discuție Calomnie?
Am scris in urma cu cateva luni pe un topic existent. Vazand ca nu primesc nici un raspuns m-am gandit sa o las balta pana azi, cand se pare ca o parte din acuzele care le-am primit atunci incep sa isi faca efectul, normal ca negativ.

Readuc in atentie cele scrise atunci

Buna.
As dori un sfat, o parere. Am participat la un concurs online in care fair-playul nu a prea existat. In momentul in care eram pe primul loc o anumita "P.M." a postat comentariul urmator la proiectul meu
"Din intamplare am ajuns aici si surpriza!!! dau de P., verisoara mea pe care o cunosc, dar nu o cunosc ca pe o persoana care vrea sa ajute copiii ci ca pe o vanatoare de promotii si concursurii, si ca o scorpie care a facut numai rau intregi familii. A furat bani si bijuterii de la o alta verisoara si BUNUL DUMNEZEU a pedepsit-o, nici nu a suferit dupa tragicul eveniment este doar o escroaca.
Pentru cei care voteaza am un sfat:fratilor nu mai fiti asa naivi."

Mentionez ceea ce i-am raspuns eu
"P.M. mesajul tau m-a indignat, pt ca sunt constienta ca un rautacios/rautacioasa e in spatele mesajului. Daca intradevar suntem verisoare cum spui, imi spui cum ii cheama pe parintii mei, de unde sunt ei, eu, si dca mai am fratisi surori si cum ii cheama si care este numele meu de fata daca tot suntem verisoare?

Atrag atentia celor care au initiat acest concurs ca o persoana a facut un comentariu, iar in spatele numelui P.M. nu stiu cine e dar eu n cunosc decat o P.M. si e bunica sotului."
"Incercand sa deslusesc misterul mesajului primit de la P.M. am descoperit ca a mai postat comntariu sub alt nume la proiectul lui A.D. cu numele de “m.g.”. Mai ai ceva de spus?"

Mentionez ca aceasta persoana nu a mai adus ulterior acuze la adresa mea, insa avand in vedere ca era un concurs in care voturile contau cel mai mult, chiar si de la persoane care nu ma cunosteau e posibil sa fi pierdut o mare parte din voturi. Am mail-ul de confirmare prin care sunt informata ca s-a publicat comentariul, in care apare, adresa de mail, IP-ul, insa ma intreb ce pot face. Specific ca premiul concursului era de 3000 de euro, insa motivul principal pentru care as vrea sa dau aceasta persoana in judecata este pentru a dovedi ca cele scrise acolo nu sunt reale. Cui ma adresez, unde depun plangere? IP pare a fi din Grecia. Ma gandesc ca se incadreaza in calomnie.

De asemenea am mai avut parte de urmatorul comentariu
Draga Paula…am citit cu atentie atat “proiectul” tau cat si comentariile inainte sa-ti dau votul. Observ insa, ca nici tu nu stii de fapt ce vrei sa faci. Astfel iti discreditezi singura propunerea. Sa fim serioase. Si asta suna tuturor celor ce voteaza. Dragile mele, chiar nu ganditi deloc? Dati voturi la kil aiurea? Scumpa mea paula, incepi sa semeni a politician deja. “Inghiontita” de cateva din te miri ce asociatii, ajungi sa promiti ca si politicienii nostii de toata jena, devenind ridicoli. Ca si propunerea ta. Imediat o sa promiti pe aici, ca de banii astia vei face si un copil in plus, ba chiar unul de sa plezneasca de sanatate. Ridicil si penibil. Inteleg, a venit iarna si e nevoie mare de bani, cheltuieli mari etc. Insa daca acest asa zis “proiect” va iesi castigator, apoi chiar ca in Romanica noastra dulce nu mai e nimic de facut. Si lasa-l pe Roman asta. Nu vezi ca intamplator poate propune cel mai interesant proiect. Si cred ca e singurul proiect coerent de pe aici si chiar viabil pentru comunitate. Regret, am venit sa te votez pe tine insa, votul meu, va merge in alta parte. Sunt constienta ca-mi atrag comentarii negative insa, trebuie sa fim cinstite. Atunci hai sa fim cinstite!

Se incadreaza in insulta?

Poate doar asa vom putea schimba ceva, chiar daca efectiv nu avem nimic de castigat, insa internetul e plin de astfel de acuzatii si toata lumea inchide ochii si merge mai departe. Sa spunem stop acestor practici pe internet. Sunt sigura ca multi au patit asa ceva.
In mare povestea mea. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la mijlocul lui iulie 2010. Din decembrie 2009 sunt in concediu medical, avand o sarcina cu mari probleme. Am depasit cele 90 de zile de CM permise de lege, am fost la comisie si mi s-a prelungit. La inceputul lunii mai am aflat ca pot intra in Concediu prenatal, dar problema este ca firma la care sunt angajata se aude ca intra in faliment, ce se intampla cu mine in aceasta situatie. De asemenea se pare ca nu sunt platite la stat toate datoriile precum sanatate, somaj, impozit etc. de catre firma. In aceasta situatie pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Legat de indemnizatia de cresterea copilului care reprezinta 85% din veniturile de pe ultimele 12 luni:
1. Care sunt cele ultime 12 luni daca eu nasc in iulie 2010?
2. Care venit se ia in calcul net sau brut (venituri din salarii)?
3. Care sunt legile valabile in prezent pentru aceasta indemnizatie?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.