va rog, daca cumva cunoasteti spuneti+mi unde as putea gasi sau chiar daca stiti, o speta referitoare la taxa judiciara de timbru datorata pentru obiectul supus judecatii?.
in concret, intr-un caz o persoana solicita ca sa se constate ca o alta persoana nu are nici un drept asupra unei suprafete de teren, parte dintr-una mai mare, platind pentru suprafata supusa judecatii taxa datorata conform dispozitiilor legale. Paratul insa solicita plata taxei de timbru pentru intreaga suprafata chiar daca nu a fost pus in discutie acest fapt, sau dreptul de proprietate asupra intregii suprafete ci numai pentru o mica parte. În acest sens motiveaza ca taxa se datoreaza pentru intreaga suprafata nu numai pentru cea in discutie.
multumesc!
multumesc, dar:
1. nu am fost eu cel care a platit taxa ci o altcineva, acea persoana dorind evident sa recupereze una din cele doua;
2. daca nu ma insel in situatia in care se renunta la judecata nu se mai restituie taxa, deci acest aspect nu se poate lua in consideratie;
3 din moment ce acea Decizie a fost respinsa, evident ca nu mai intra in discutie;
4. eu speram la o solutie, sau macar la o idee, fiind constient totusi ca este foarte greu
Ma intrebam totusi art.23 din Legea 146/97 lit a, b sau f nu ar putea fi invocate?
a, b si f - cand una dintre instante se declara necompetenta si trimite cauza celeilalte instante unde deja s-a platit taxa?
nu se pune problema de renuntare la judecata, ci de instanta competenta si de modalitatea de recuperare (daca este posibil) a taxei judiciare de timbru
ma lovesc de o situatie ciudata. Astfel:
a fost introdusa o cerere de chemare in judecata avand aceleasi parti, obiect si cauza la doua instante diferite de acelasi grad. Pentru amandoua au fost platite taxele judiciare de timbru, acestea avand o valoare considerabila - cca 7.000 euro, una.
Urmeaza primul termen la una din cele doua cereri. Daca amandoua instantele se declara competente sau cel putin una dintre ele este competenta teritorial, in aceasta situatie ce sanse sunt pentru recuperarea taxei judiciare de timbru. Sau ce optiuni am acum, inainte de primul termen la una dintre cele doua actiuni pentru a obtine una din cele doua taxe.
doresc sa cumpar o casa cu teren intr-o zona rurala.
cand amsolicitat actele acesta avea doar un act denumit chitanta intocmita in 1965 prin care dovedeste cumpararea casei, tinand loc de act de vanzare cumparare, si un titlu de proprietate eliberat in 1995.
mai trebuie un act in afara de acestea?
cunoasteti cumva locul unde se plateste timbrul judiciar si taxa judiciara de timbru in situatia unui proces in Bucuresti, procesul urmeaza a avea loc la Tribunalul Bucuresti si bineinteles la depunerea cererii de chemare in judecata trebuie atasate timbrele si taxele?
multumesc!!!
deci: soferul este angajat la o societate, avand calitatea de functionar si foloseste masina incredintata de catre societate si in alte scopuri decat cele stabilite in virtutea atributiilor de serviciu.
Ma gandesc ca nu are cum sa fie delapidare pentru ca acesta nu are atributii de primire, pastrare de bunuri. Raman la unul dintre cele doua articole.
As incerca ca modalitate de incadrare : daca se cauzeaza o tulburare insemnata a unei institutii atunci fapta as putea sa o incadrez la 248 C.pen, in lipsa acesteia la art. 246 c.pen. Ar fi bine?