avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă speta taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

speta taxa judiciara de timbru

va rog, daca cumva cunoasteti spuneti+mi unde as putea gasi sau chiar daca stiti, o speta referitoare la taxa judiciara de timbru datorata pentru obiectul supus judecatii?.
in concret, intr-un caz o persoana solicita ca sa se constate ca o alta persoana nu are nici un drept asupra unei suprafete de teren, parte dintr-una mai mare, platind pentru suprafata supusa judecatii taxa datorata conform dispozitiilor legale. Paratul insa solicita plata taxei de timbru pentru intreaga suprafata chiar daca nu a fost pus in discutie acest fapt, sau dreptul de proprietate asupra intregii suprafete ci numai pentru o mica parte. În acest sens motiveaza ca taxa se datoreaza pentru intreaga suprafata nu numai pentru cea in discutie.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:51, 24 Ianuarie 2012
daca este actiune in revendicare asupra unei suprafete de X mp atunci la aceasta suprafata se calculeaza taxa. instanta va sti sa califice actiunea si sa identifice obiectul ei astfel incit nu va faceti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Ionut06 Ionut06 Buna ziua. Am si eu o intrebare ,am cumparat un teren(315mp)înainte de a ne apuca de actele pt autorizație demolare construcție,etc a ma trebuit măsurat ... (vezi toată discuția)
Costuri iesire indiviziune cotoi5 cotoi5 Buna, as vrea sa stiu ce costuri sunt pentru iesirea din indiviziune in instanta ? Si ce se intampla daca eu reclamantul nu-mi permit respectivele costuri? (vezi toată discuția)
Cu ce valoare se timbreaza o actiune in granituire? iuliana26 iuliana26 Am introdus o actiune in granituire impotriva unui vecin care mi-a acaparat o fasie de teren de 341 mp din proprietatea mea, pe care ii utilizeaza ca si cum ar ... (vezi toată discuția)