avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu ce valoare se timbreaza o actiune in granituire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu ce valoare se timbreaza o actiune in granituire?

Am introdus o actiune in granituire impotriva unui vecin care mi-a acaparat o fasie de teren de 341 mp din proprietatea mea, pe care ii utilizeaza ca si cum ar fi ai lui.
Am primit citatie de prezentare la termen si mi s-a pus in vedere sa timbrez la valoare.

Eu am solicitat cheltuieli de judecata si refacerea zidului despartitor fara a timbra.
Mentionez ca sunt la primul termen de judecata si proprietara a trenului este o persoana juridica.
La ce valoare sa timbrez?
1. Nu e vorba despre o actiune in granituire daca invocati ca paratul v-a acaparat teren ci despre una complexa in revendicare si granituire.
2. Capatul de cerere privind granituirea se taxeaza cu 12 lei iar cel privind revendicarea la valoarea terenului. Daca indicati valoarea va calculam taxa.
Va referiti la valoarea intregului teren sau numai a suprafatei acaparate de parat?
Ma refer la ceea ce revendicati. Adica la suprafata despre care ziceti ca a fost acaparata de parat. Ar fi culmea sa timbrati si pentru terenul care e al dumneavoastra fara probleme. Asadar se timbreaza la valoarea celor 341 mp.
Este vorba de un teren in centrul capitalei, in sectorul 1.Zona Popa Tatu.Nu stiu cat mai e valoarea acum.
faceti o evaluare estimativa a suprafetei de teren pe care o revendicati mai intai.

Alte discuții în legătură

Revendicare Isabela30 Isabela30 In urma unui partaj succesoral am ramas cu un teren care a fost detinut mai multi ani de o alta persoana iar acum instanta mi l.a dat mie .este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata si expertiza cadastrala Liviu Illie Liviu Illie Buna ziua, doresc sa imi comunicati daca se pot recupera cheltuielile de judecata (expertiza/masuratoare cadastrala). Precizez ca mi s-a incalcat ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin daniel_fergusson daniel_fergusson In 2005 o batrana a vandut 500mp dintr-o suprafata de 1500mp. In 2009 a decedat. Cumparatorul si-a construit un gard din beton dar nu in terenul cumparat ci in ... (vezi toată discuția)