Nu, politia nu e obligata sa mearga cu dumneavoastra si nu le pot face nimic celor care refuza.
Incercati pe cale pasnica poate vor accepta si daca nu aveti posibilitatea sa deschideti o actiune de grantuire.
D
OMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul(a)_, domiciliat(ă) în_, chem în judecată şi personal la interogatoriu pe pârâtul(a)_, domiciliat(ă) în_,
În acţiune în grăniţuire (şi revendicare)
pentru:
1) Grăniţuire, respectiv stabilirea liniei de hotar care desparte proprietăţile noastre;
2) Revendicare, respectiv ca urmare a stabilirii liniei de hotar, pârâtul(a) să fie obligat(ă) să-mi respecte dreptul de proprietate şi posesie asupra fâşiei de teren pe care a acaparat-o din proprietatea mea;
Cer, de asemenea, obligarea pârâtului(ei) la plata cheltuielilor de judecată.
Motivele acţiunii:
în fapt, sunt proprietarul terenului situat în_cu vecinătăţile
1) Privind grăniţuirea între terenul meu şi terenul pârâtului(ei) nu există o linie de hotar fixată prin semne externe şi vizibile (sau, deşi există semne exterioare de delimitare, sunt totuşi îndoieli că ar fi amplasate pe traseul hotarului dintre cele două proprietăţi limitrofe), motiv care generează neînţelegeri.
De aceea, rog ca pe baza probelor ce vor fi administrate să se stabilească linia de hotar care desparte cele două fonduri limitrofe, urmând ca împreună cu pâ-râtul(a) să suport cheltuielile cu această operaţie de grăniţuire;
2) Privind revendicarea, pârâtul(a), în mod abuziv, a desfiinţat semnele vizibile de hotar care separau proprietăţile noastre (şi, cu acest prilej, mi-a acaparat din terenul proprietate a mea o fâşie lungă de şi lată de în suprafaţă totală de mp).
De aceea, vă rog să stabiliţi linia de hotar reală, care separă proprietăţile noastre şi să-l obligaţi pe pârât(ă) să-mi respecte dreptul de proprietate şi posesie asupra fâşiei de teren acaparată.
De asemenea, rog obligarea părâtului(ei) la plata cheltuielilor de judecată.
în drept, îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 584 C. civ.
Dovada acţiunii înţeleg să o fac cu actul de proprietate şi proba cu martori, expertiză tehnică, cercetare locală şi interogatoriul pârâtului(ei), care urmează a fi citat(ă) cu această menţiune.
Ca martori, propun pe_.
Depun prezenta cerere în dublu exemplar pentru a fi comunicată pârâtului(ei), timbru fiscal în valoare de_lei şi timbrul judiciar în valoare de_lei.
Data depunerii__
Semnătura_
DOMNUL UI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI_