avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mutare gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mutare gard

Buna ziua,
Am o problema si as avea nevoie sa stiu care sunt pasii care trebuie sa-i fac ptr corectarea situatiei.
Tatal meu are contract de vanzare cumpararea cu clauza de intretinere cu mama lui ptr un teren cu o casa batraneasca (bunica este in viata si locuieste acolo).
Alaturi de noi sunt verii tatalui meu care au impartit terenul lor in 2 jumatati. Cel din fundul gradinii si-a facut casa acolo si in timp a mutat gardul cu circa 1-2 m peste terenul nostru. imi puetu spune si mie care sunt pasii de facut ptr indreptarea acestei situatii?
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: cgm71277 , utilizator 17:17, 19 Martie 2008
Dvs. trebuie sa promovati o actiune in granituire (si revendicare) pentru :
1.stabilirea liniei de hotar care desparte proprietatile dvs.;
2.ca urmare a stabilirii niliei de hotar, sa fie obligat sa respecte dreptul de proprietate si posesie asupra fasiei de teren accaparata din proprietatea dvs.
Pentru dovedirea sustinerilor dvs. va trebui sa faceti dovada cu actele de proprietate, proba cu martori, expertiza tehnica, cercetare locala si interogatoriul paratului .
Asta inseamna ca trebuie sa ma adresez unui avocat, sau trebuie sa merg la politie sau primarie...
Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
cgm71277, utilizator
Luati legatura cu un avocat pentru actiune.
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare Isabela30 Isabela30 In urma unui partaj succesoral am ramas cu un teren care a fost detinut mai multi ani de o alta persoana iar acum instanta mi l.a dat mie .este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Stabilirea hotarului Racheru Liviu Racheru Liviu cum trebuie procedat , pas cu pas , ptr. a putea stabili hotarul cu un vecin in urma unei hotarari judecatoresti. Vecinul si-a amplasat un gard din plasa de ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de proprietate sammy44 sammy44 Tatal meu detine un titlu de proprietate al mamei sale defuncte , insa de curand a gasit un act de vanzare cumparare al mamei sale care are o suprafata mai ... (vezi toată discuția)