avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin

In 2005 o batrana a vandut 500mp dintr-o suprafata de 1500mp. In 2009 a decedat. Cumparatorul si-a construit un gard din beton dar nu in terenul cumparat ci in cei 1000mp ramasi batranei, la 3 m de hotarul marcat in schita cadastrala din 2005, ocupand asa o fasie de 150mp (3m x 50m). In 2010 mostenitorii batranei au dezbatut si impartit cei 1000mp fara sa faca masuratori. In 2018 sau facut masuratori si sa constatat ocuparea a 150mp de catre vecinul cumparator. Cum trebuie sa procedeze mostenitorii pt reantregirea suprafetii de 1000mp?
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
daniel_fergusson, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana_panait , utilizator 16:24, 30 Octombrie 2018
Revendicare si granituire.
Dezbaterea succesiunii si emiterea certificatelor de mostenitori cu activul patrimonial pentru fiecare dintre ei s-au facut pornind de la acte si datele si masuratorile din Cartea Funciara.
Intrucat cumparatorul celor 500 mp a construit FARA DREPT gard beton pe terenul vanzatorului - actualmente al mostenitorilor, mostenitorii sunt in drept sa intenteze acestuia actiune in revendicare a suprafetei de teren ocupate fara drept prin incalcarea liniei de hotar, precum si mutarea liniei de hotar - adica a gardului pe vechiul amplasament (actiune in granituire).
Se plateste taxa de timbru, se face expertiza tehnica imobiliara si se reiau masuratorile fata de un punct fix.
Hotararea definitiva de admitere a actiunii in revendicare si in granituire reprezinta titlu executoriu in contra cumparatorului tulburator de posesie...
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2018
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
m
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2018
ana_panait, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietatea comuna a mamei si matusii partial ocupata de catre vecin, fratele lor daniel_fergusson daniel_fergusson Buna ziua .-In anul 2005 unchiul meu “a cumparat” de la mama lui (bunica mea) 500m² din total 1500m² intravilan. Real, a fost donatie pt ca la notar ia ... (vezi toată discuția)
mutarea gardului propriu pe terenul propriu Pinkmammy Pinkmammy Buna ziua, am si eu o intrebare: Muncitorii care au amplasat in urmă cu 17 ani un gard intre terenul bunicii mele și cel al vecinului au greșit ... (vezi toată discuția)
Granituire actinvest actinvest vecinul solicita prin instanta granituirea proprietatii sale, cu revendicare de teren,in conditiile in care el personal, a declarat in fata notarului ca ... (vezi toată discuția)