Buna ziua, am si eu o intrebare:
Muncitorii care au amplasat in urmă cu 17 ani un gard intre terenul bunicii mele și cel al vecinului au greșit masuratorile în defavoarea noastră cu aproape 3 m pe toată lungimea proprietății. Aceasta s-a vazut abia acum când am cerut altă măsurătoare pentru a-mi construi o casă. Vecinul nu e de acord sa corecteze amplasarea gardului pentru a putea finaliza planul cadastral al terenului conform actelor de proprietate si succesiune. Din acte reiese ca această fâșie de teren este proprietatea noastră ,pe care am și plătit impozit în tot acest timp (ultimii 17 ani ). Este legal sa mutăm gardul construit de noi până la marginea proprietății noastre fără a cere acordul vecinului sau trebuie acționat în instanță pentru a ne recupera terenul ? Menționez ca gardul nu este proprietatea vecinului. Va rog ajutați-mă și spuneți-mi cum trebuie să procedez pentru a -mi recupera bucata de teren, rămânând în cadrul legal. Vă mulțumesc.
Nu este legal sa mutati singur gardul, ba chiar o asemenea fapta poate constitui infractiunea de tulburare de posesie (aici este o discutie de facut, ce inseamna ocuparea "fara drept", dar mai bine sa evitati o asemenea posibilitate).
Calea legala este: actiune in instanta avand ca obiect granituire si revendicare. Parerea mea e ca trebuie sa apelati la un avocat din zona unde se gaseste proprietatea si acesta va va putea ajuta.
Faceti mai inainte o actiune in granituire, si fixand hotarul real veti putea sa va mutati gardul.
Apelati insa la un avocat care sa va reprezinte interesele.