avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DISTRUGERE GARD SI OCUPARE ABUZIVA DE TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DISTRUGERE GARD SI OCUPARE ABUZIVA DE TEREN

buna ziua.In septembrie 2014 mi-au iesit actele de la OCPI (mostenire dupa tatal meu pt un teren de 1800m2).Acuma 2 saptamani am urcat la munte unde am observat ca vecinul a distrus gardul pe o distanta de 15-18 m liniari si mi-a luat aproximativ 40 cm din propietate pe toala lungimea aceasta plus ca a construit o platforma de beton pana in gardul meu actual dupa ce mia modificat suprafata.Ce imi recomandati sa fac(respectivul are 10 m2 in plus acum prin masurare topo).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:13, 18 Noiembrie 2014
Stimat forumist,

Vă recomand, ca inițial să procurați anumite probe ale tulburării de posesie: fotografii, dacă este cazul o expertiză extrajudiciară.

Totodată, îl puteți soma pe vecin să refacă gardul și să vă elibereze proprietatea.

Puteți recurge la o acțiune penală - tulburarea de posesie și la una civilă de revendicare/grănițuire , însoțită de eventuale pretenții.

Va tfi util, totuși, să cnsultați un acocat, lucrurile pot fi complicate - termene de respectat, taxe de timbru ...et.

Cu stimă.
Ar trebui inceput cu o notificare, termen, plangere penala, revendicare civila. Preferabil sa nu treceti prin toti acesti pasi, poate reusiti o negociere fara sa faceti actiune in instanta.
E important de retinut ca timpul curge in defavoarea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)
mutarea gardului propriu pe terenul propriu Pinkmammy Pinkmammy Buna ziua, am si eu o intrebare: Muncitorii care au amplasat in urmă cu 17 ani un gard intre terenul bunicii mele și cel al vecinului au greșit ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am cumpărat un teren - greșeala mea, nu am chemat ... Pasca ionut Pasca ionut Bună seara. Am cumpărat un teren greșeală mea nu am chemat Topograf înainte de a încheia contractul. După ce am făcut măsurătorile vecinul nu este de ... (vezi toată discuția)