avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietatea comuna a mamei si matusii partial ocupata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietatea comuna a mamei si matusii partial ocupata de catre vecin, fratele lor

Buna ziua
.-In anul 2005 unchiul meu “a cumparat” de la mama lui (bunica mea) 500m² din total 1500m² intravilan. Real, a fost donatie pt ca la notar ia dat 10.000RON iar acasa ajunsi a luat-o la cearta si bataie si ia luat banii. Dar, nu mai conteaza.
.-S-au facut masuratori, schite si dezmembrare. La masuratori sau gasit si 257m² intravilan in plus, aflati in stapanirea bunicii fara nici un fel de acte. Sa intabulat cei 500m² pe numele unchiului iar restul de 1000m² sa intabulat pe numele bunicii. Cei 257m² fara acte au ramas in stapanirea bunicii.
.-In anul 2006 unchiul vecin si-a construit un gard din beton si o casa, dar nu a respectat hotarul marcat in schita cadastrala din 2005. A ocupat o fasie limitrofa de 150m² (3m x 50m) din cei 1000m². Efectiv el si marit partea lui la 650m² iar bunica a ramas doar cu 850m². Din teama, bunica nu ia reprosat nimic si nici nu ia spus nimic fiicelor (mama mea si matusa mea).
.-In anul 2009 bunica a decedat. Unchiul vecin a luat in stapanire cei 257m² fara acte. Fara acordul surorilor.
.-In anul 2010 sa dezbatut mostenirea la notar iar unchiul si-a santajat surorile. A obtinut singur cele 9000m² din extravilan iar surorile lui (mama mea si matusa) pana la urma au acceptat impreuna restul de 1000m² din intravilan. Cele 257m² fara acte nu au fost incluse la dezbatere.. Nu sau facut masuratori din nou. S-au folosit aceleasi schite cadastrale din 2005. Mama si matusa traiesc departe si nu se poat deplasa, nu au vizitat propietatile si nu si-au dat seama ca in fapt au ramas cu 1000² doar pe hartie, ca in fapt sunt doar 850m².
.-In 2018 unchiul a facut masuratori si si-a intabulat si cele 9000m² extravilan iar mama si matusa cele 1000m² in intravilan, in cote indivize, fara noi masuratori, in baza schitelor cadastrale din 2005.
.-Acum, eu vreau sa cumpar de la mama si matusa cei 1000m² si facand masuratori am descoperit ca de fapt sunt 850m². Gardul unchiului vecin invadeaza propietatea mamei si a matusii, pe o latime de 3m si o lungime de 50m de hotarul stabilit in 2005, iar casa unchiului invadeaza propietatea mamei si matusii cu 1m de la hotarul stabilit in 2005.
1.-Cum pot proceda mama si matusa, ori eu in numele lor, sa recupereze cei 150m² ocupati ilegal de catre unchi? Unchiul rade si isi bate joc. Afirma ca niciodata vreun judecator il va obliga sa deplaseze cu 3m un gard din beton armat pana la hotarul real si casa tot cu 3m (pt a respecta distanta de 2m de la hotarul real). Ca nici nu are bani pt despagubiri. Ca este insolvent.
2.-Cum pot proceda eu (in numele bunicii, ori a mostenitrorilor) pt punerea in legalitate a celor 250m² pt ca apoi sa fie impartiti in 3 parti egale, cate 33,33% pt mama, matusa si unchi)? Bunica a stapanit dintotdeauna cei 257m², dar apar intr-un document legal pt prima data in schita cadastrala din 2005.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
daniel_fergusson, utilizator

Alte discuții în legătură

Recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin daniel_fergusson daniel_fergusson In 2005 o batrana a vandut 500mp dintr-o suprafata de 1500mp. In 2009 a decedat. Cumparatorul si-a construit un gard din beton dar nu in terenul cumparat ci in ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Pamant cu doi propietari murariu dorina murariu dorina am cumparat acu 2 ani de zile 1000m de pamant intravilan ,cu acte in regula contract de vanzare cumparare, schita pt toata suprafata intabulare etc,anul ... (vezi toată discuția)