avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Activitate abc123

Activitate abc123

Da, asta mi-e clar. Dar la calcularea indemnizatiei CIC - cea care va fi 85% din media venitului net din ultimul an (sa zicem 9 luni lucrate si 3 concediu maternitate), logic ar fi, daca in cele 3 luni de maternitate venitul e mai mare, sa creasca si media neta.
Vroiam sa intreb daca acesta medie va respecta logica si va fi mai mare decat daca s-ar calcula din 12 salarii, sau daca acea indemnizatie de maternitate, desi mai mare decat salariul, este privita altfel decat un venit net normal si modifica altfel media.
As dori sa stiu daca indemnizatia din "CIC pana la 2 ani" este influentata sau nu de durata concediului prenatal pe care il iau. Pentru ca, din cate intelesesem din lege, aceasta (indemnizatia CIC) se calculeaza in functie de media veniturilor realizate inainte de nasterea copilului. Ori, daca eu imi iau 2-3 luni din concediu de maternitate inainte de nastere, media veniturilor mele nu va fi mai mare, avand in vedere ca indemnizatia din concediul de maternitate este 85% din brut?
Este mai profitabil pentru gravida sa lucreze pana in ultimul moment sau sa isi ia concediul de maternitate cat mai devreme? in care dintre cazuri va fi indemnizatia din CIC mai mare sau nu are nici o importanta?
Si eu am aceleasi nelamuriri, si inca nu am inteles mare lucru din raspunsurile primite.
As dori sa stiu daca indemnizatia din "CIC pana la 2 ani" este influentata sau nu de durata concediului prenatal pe care il iau. Pentru ca, din cate intelesesem din lege, aceasta se calculeaza in functie de media veniturilor realizate inainte de nasterea copilului. Ori, daca eu imi iau 2 luni concediu prenatal inainte de nastere, veniturile mele nu vor fi mai mici?
In cazul in care nu apar probleme medicale, este mai bine sa se lucreze pana in ultimul moment - va fi indemnizatia din CIC mai mare in acest fel sau nu are nici o importanta?
Va multumesc pentru lamuriri.
Mai am o ultima intrebare. Stiu ca pare ciudat, dar daca eu reusesc sa divortez pana la momentul nasterii copilului, iau adeverinta de la maternitate si in momentul in care declar nou nascutul la starea civila ma inscriu ca necasatorita, credeti ca cineva va sesiza ca eu sunt de fapt divortata si nu necasatorita? Aceste detalii se verifica sau se accepta ca reale cele notate in declaratia mamei?
Dar daca ma recasotorec cu tatal biologic al copilului? Copilul devine automat al lui?
(Copilul a fost conceput in timpul primei casatorii)
As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca momentan sunt casatorita cu un alt barbat si inca nu am deschis procesul de divort (prin acord).
Ce se va intampla daca: 1. in martie suntem divortati dar eu nu ma recasatoresc cu prietenul meu? 2. in martie divortul este deschis dar inca nu s-a solutionat.
Mentionez ca toti 3 incercam sa colaboram pentru solutionarea problemei si cautam o solutie cat mai rapida.