avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiu Filip

Activitate Claudiu Filip

Răspuns la discuția Executare silita pensie de varsta
Buna ziua
Deocamdata nu s-a ajuns la executare,s-a platit in contiunuare pana am primit raspunsul de la asigurare, dar pe viitor va fi tot mai greu sa se plateasca.
Buna ziua
Tatal meu a accesat un credit cu o rata de 450 lei si uun card de credit de 2500 de lei cu o rata lunara de 80 de lei, iar mama apare ca si coplatitor la credit, intre timp tatal meu a decedat, asigurarea nu acopera creditul, pe motiv ca nu a declarat o afectiune pe care a avut-o cu 4 ani inainte de credit si care sustin ei ca daca stiau nu ii mai acordau creditul. Acum mama ar trebuie sa plateasca ea creditul si cred ca si cardul, dar pensia ei este de 830 de lei.Cei de la banca sustin ca nu se poate diminua rata astfel incat mama sa poata plati.
Cei de facut in situatia aceasta? Daca se executa silit cat poate sa ii retina din pensie? Ei au o casa impreuna la care nu sa facut inca succesiune. Se poate executa casa?
Multumesc.
Răspuns la discuția Biroul de credit
in cazul in care fac o adresa catre cei de la biroul de credit se poate rezolva deoarece doresc sa imi iau un credit de locuinta si acum nu mai pot din cauza asta
Buna ziua!
Am aflat de curand ca am fost introdus in Biroul de credite de catre banca italo-romena cu restante de 120 de zile.
Problema este in felul urmator, eu am avut un card de debit la ei pe care am avut un descoperit de cont (3000 Lei), incepand cu luna martie anului curent firma la care lucram nu nea mai dat salariile timp de 4 luni de zile, in ultima luna in care am primit salariile eu am lasat pe card suma de 135 de lei pentru ca banca sa isi ia comisioane si dobanzi dar banca nu a luat aceste sume deoarece in conventia semnata cu ei este specificat ca plata dobanzii si comisioanelor se face la virarea salariului pe card da nu mai tarziu de 30 de zile, paragraful urmator spune ca detinotorul cardului imputerniceste banca pentru ai debita toate conturile in vederea recuperarii creantelor. Eu nu am fost anuntat de banca cum ca as avea de plata dobanda sau altceva , ei anuntand angajatorul ca daca nu platesc salariile nu se vor putea recupera acele sume . Dupa 4 luni mam dus si am achitat overdraft-ul in totalitate deoarece firma angajatoare nea trimis in somaj, slariile nefiind platite inca i-am actionat in instanta, procesul fiind pe rol acum.
Se poate face ceva dat fiind aceasta situatie ca eu sa fiu scos din biroul de credit?
Va multumesc!