avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pensie de varsta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pensie de varsta

Buna ziua
Tatal meu a accesat un credit cu o rata de 450 lei si uun card de credit de 2500 de lei cu o rata lunara de 80 de lei, iar mama apare ca si coplatitor la credit, intre timp tatal meu a decedat, asigurarea nu acopera creditul, pe motiv ca nu a declarat o afectiune pe care a avut-o cu 4 ani inainte de credit si care sustin ei ca daca stiau nu ii mai acordau creditul. Acum mama ar trebuie sa plateasca ea creditul si cred ca si cardul, dar pensia ei este de 830 de lei.Cei de la banca sustin ca nu se poate diminua rata astfel incat mama sa poata plati.
Cei de facut in situatia aceasta? Daca se executa silit cat poate sa ii retina din pensie? Ei au o casa impreuna la care nu sa facut inca succesiune. Se poate executa casa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Filip , utilizator 14:11, 18 Martie 2016
pot cere dezbaterea succesiunii, in vederea recuperarii banilor datorati, se poate ajunge pana la 1/2din venitul lunar. Faceti o solicitare scrisa si un angajament de plata, daca a venit o executare silita incercati o contestatie.
Buna ziua
Deocamdata nu s-a ajuns la executare,s-a platit in contiunuare pana am primit raspunsul de la asigurare, dar pe viitor va fi tot mai greu sa se plateasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit auto cipdum cipdum In 2006, respectiv 2007, tatal meu a luat 2 credite auto de la [], nefacand asigurare de viata, deoarece i s-a spus ca aceste credide se gireaza cu bunurile ... (vezi toată discuția)
Datorie banca caprice caprice Buna ziua, as dori o indrumare in urmatoarea situatie: ce se intampla in cazul in care 2 soti din care unul este coplatitor celuilalt fac un imprumut la ... (vezi toată discuția)
Imprumut c.a.r. cu executare silita. gabyl8 gabyl8 Buna ziua ! Mama mea a facut un imprumut la C.A.R. [editat] Imprumut in valoare de 8000 lei cu ipotecarea garsonierei cf.1 si rata lunara de 550 lei. Pensia ... (vezi toată discuția)