In 2006, respectiv 2007, tatal meu a luat 2 credite auto de la [], nefacand asigurare de viata, deoarece i s-a spus ca aceste credide se gireaza cu bunurile cumparate, respectiv masinile. Din nefericire, in 2008 tatal meu a decedat, presiunile de catre banca facandu-se asupra mamei care apare in contract ca si coplatitor. Rata lunara pentru acestea este de 1000 de lei, venit pe care nu il are. Cei de la banca au refuzat sa stea de vorba cu noi pe aceasta tema, mai ales ca noi am vrut sa inapoiem bancii masinile, asa cum apare in contract, dar au refuzat pe motiv ca e prea tarziu si nu le mai pot lua, si asa de 5 ani suntem intr-o mare disputa cu ei. Exista vreo solutie pentru mama mea sa scape de acest credit?
Solutia este sa plateasca. Cum sa dati masina bancii? Nu cumva banca v-a dat bani? Bani trebuie sa dati inapoi, plus dobanda. Daca mama are imobil, vor executa silit imobilul. Daca ati acceptat mostenirea dupa tata si daca ati mostenit bunuri, sunteti debitorul bancii si puteti fi oricand executat silit pentru aceste credite.
Noi nu am acceptat nici o mostenire a tatalui, nefacandu-se succesiunea acestor bunuri, si nici a altor bunuri. Si da, baani au luat de la banca, dar conform contractului este un credit garantat cu aceste masini
Acceptarea succesiunii e una, iar dezbaterea ei e alta.
Poate nu ati acceptat expres succesiunea dand declaratie in fata notarului, dar ati acceptat-o tacit.
Oricum ar trebui sa execute bunurile gajate, fiind vorba de autoturisme, acestia si-au pierdut cea mai mare parte din valoare, si apoi sa va execute pe diferenta. care diferenta va fi, probabil, cam cat e creditul acum :). Deci, chiar daca iau masinile, dvs tot platiti. Asa ca mai bine platitid e buna voie, si macar ramaneti cu bunurile.