avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit auto

In 2006, respectiv 2007, tatal meu a luat 2 credite auto de la [], nefacand asigurare de viata, deoarece i s-a spus ca aceste credide se gireaza cu bunurile cumparate, respectiv masinile. Din nefericire, in 2008 tatal meu a decedat, presiunile de catre banca facandu-se asupra mamei care apare in contract ca si coplatitor. Rata lunara pentru acestea este de 1000 de lei, venit pe care nu il are. Cei de la banca au refuzat sa stea de vorba cu noi pe aceasta tema, mai ales ca noi am vrut sa inapoiem bancii masinile, asa cum apare in contract, dar au refuzat pe motiv ca e prea tarziu si nu le mai pot lua, si asa de 5 ani suntem intr-o mare disputa cu ei. Exista vreo solutie pentru mama mea sa scape de acest credit?
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 21:13, 22 Octombrie 2013
Buna ziua,

Solutia este sa plateasca. Cum sa dati masina bancii? Nu cumva banca v-a dat bani? Bani trebuie sa dati inapoi, plus dobanda. Daca mama are imobil, vor executa silit imobilul. Daca ati acceptat mostenirea dupa tata si daca ati mostenit bunuri, sunteti debitorul bancii si puteti fi oricand executat silit pentru aceste credite.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
ContSters214341, utilizator
Noi nu am acceptat nici o mostenire a tatalui, nefacandu-se succesiunea acestor bunuri, si nici a altor bunuri. Si da, baani au luat de la banca, dar conform contractului este un credit garantat cu aceste masini
Acceptarea succesiunii e una, iar dezbaterea ei e alta.
Poate nu ati acceptat expres succesiunea dand declaratie in fata notarului, dar ati acceptat-o tacit.
Oricum ar trebui sa execute bunurile gajate, fiind vorba de autoturisme, acestia si-au pierdut cea mai mare parte din valoare, si apoi sa va execute pe diferenta. care diferenta va fi, probabil, cam cat e creditul acum :). Deci, chiar daca iau masinile, dvs tot platiti. Asa ca mai bine platitid e buna voie, si macar ramaneti cu bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un termen legal al acceptarii mostenirii? auraneg auraneg buna...imi puteti spune daca este un termen legal al acceptarii mostenirii ..in cazul meu a trecut un an de la moartea tatalui....sunt eu,fratele si ... (vezi toată discuția)
Lmposibilitate plata credit ipotecar utilizator0987 utilizator0987 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca se poate ce implicatii are familia in urma contractarii unui credit imobiliar ipotecar si neplatirea ratelor. Daca tatal ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca a unui defunct ContSters301939 ContSters301939 Buna ziua! Tatal meu cat timp traia a facut un imprumut la banca ,contractul fiind semnat doar de el dat fiind faptul ca mama nu a stiut nimic in legatura ... (vezi toată discuția)