avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate alina_glisca@yahoo.com

Activitate alina_glisca@yahoo.com

Stie cineva din cartile carui autor se mai invata pentru admiterea in magistratura?
Eu zic sa faceti acele AA.M-am confruntat si eu cu o problema legata de retinerile salariale .Ceva de genul:salariatii cumparau produsele fabricii de la magazinul de la poarta fabricii ;pe stat se retinea suma de plata-lucru ilegal .Firma de avocatura m-a sfatuit , sa -i pun pe toti salariatii sa semneze o declaratie din care sa rezulte ca sunt de acord sa li se opreasca pe stat contravaloare produselor neachitate.
Răspuns la discuția drept la somaj
Ca sa aveti dreptul la indemnizatie de somaj ,ar trebui ca , articolul cu care sa va inceteze CIM, sa fie 65(1) -Codul muncii-adica sa va desfiinteze postul -deci incetarea raportului de munca, sa nu fie din vina dvs. .Dar nu cred ca angajatorul este dispus sa faca asta ,pt.ca ,ar avea ceva dezavantaje,si anume:
1. 9 luni sa nu faca angajari pe postul dvs.(daca totusi are nevoie sa angajeze pe acest post , este obligat sa va instiinteze mai intai pe dvs. si numai daca dvs. nu doriti sa va reangajati , atunci poate angaja pe altcineva)
2.la incetarea CIM trebuie sa va dea un sal . compensatoriu cf.CCM la nivel national
Sa aveti in vedere faptul ca , probabil, are nevoie de dvs. din moment ce nu v-a inclus pe lista celor disponibilizati.
Eu pot ,si sunt de acord, cu faptul ca, dvs. aveti un sal. prea mic,iar acel secretar un sal. prea mare fata de al dvs. dar, in privinta importantei functiei si a activitatii fiecaruia ,cred ,asa cum si dvs.recunoasteti ca, aici secretarul acela se afla pe primul loc;din acest considerent ,secretarul tb.sa aiba sal.mai mare ca al jr.;nu neaparat de 3 ori.
Din moment ce salariatul semneaza actul aditional , consimte la plata acelor sume de bani;chiar daca Codul Muncii prevede ce spui tu .