Potrivit art. 60 alin. 2 din Statutul profesiei de consilier juridic publicat în M.Of. nr. 684/29 iulie 2004 " (2) Deosebit de remuneraţia de bază astfel stabilită, în considerarea specificului muncii şi a importanţei sociale a serviciilor profesionale, în temeiul art. 25 şi 26 din Legea nr. 53/2003, cu modificările ulterioare, consilierul juridic poate negocia prestaţii suplimentare în bani reprezentând clauza de mobilitate şi clauza de confidenţialitate."
a se vedea si decizia Nr. LXXVIII (78) din 5 noiembrie 2007 pronuntata de ICCJ , publicata in M.Of. nr. 533/22 iulie 2008.
Prin urmare, numai consilierii juridici angajati cu contract de munca, nu si cei numiti în functia publica de consilier juridic, pot negogia cu angajatorul acordarea unui spor de mobilitate si de confidentialitate, în măsura în care contractul de muncă cuprinde aceste clauze.
Circa Financiară, aşa cum spuneti dvs , nu există.
Există Directia Generala a Finantelor Publice - Activitatea de inspectie fiscală si Directia de impozite si taxe din cadrul primăriei.
Referitor la inspectia fiscală, este reglementata de art. 94-109 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscală, republicată, cu modificările si completările ulterioare.
În situatia în care nu puteati să respectati data din avizul de inspectie aveati obligatia să comunicati acest lucru organului de inspectie fiscală si să solicitati amânarea inspectiei fiscale.
De asemenea, potrivit art. 56 din OG nr. 92/2003 , contribuabilul are obligatia saă pună la dispozitia organelor fiscale toate documentele. Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventia prevăzuta de art. 209 alin. 1 lit. c din acelasi act normativ.
Pe de altă parte, potrivit art. 4 din Legea nr. 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale , refuzul de a prezenta documentele organelor competente in scopul verificării fiscale, după ce a fost somată de 3 ori, constituie infractiunea de evaziune fiscală.
Din aceste considerente, cred că trebuie să luati legătura cu organele fiscale care v-au avizat, urmând ca ulterior emiterii unei decizii de impunere să vă exercitati dreptul la contestatie , prevayut de acelasi act normativ, dacă este cazul.