avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... spor de confidentialitate pentru consilierii juridici?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

spor de confidentialitate pentru consilierii juridici?

Este obligatoriu ca firma care angajat un CJ sa-i acorde spor de confidentialitate?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:13, 20 Septembrie 2009
Codul muncii nu prvede obligativitatea unei indemnizatii sau spor in cazul clauzei de confidentialitate:
Art. 26. [clauza de confidenţialitate]
(1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
(2) Nerespectarea acestei clauze de către oricare dintre părţi atrage obligarea celui în culpă la plata de daune-interese.

Dar este obligatorie acordarea sporului daca este prevazut in CCM la nivel de unitate/ramura sau in CIM.
nanuca a scris:

Este obligatoriu ca firma care angajat un CJ sa-i acorde spor de confidentialitate?


Daca este prevazut in c.i.m. sau c.c.m a nivel de unitate, atunci este obligatoriu acordarea acestui spor.

Pentru sectorul bugetar , acordarea acestui spor este prevazuta in O.G. nr.10/2008 ... insa cu angajatorii din sectorul privat se poate negocia un astfel de spor.
Potrivit art. 60 alin. 2 din Statutul profesiei de consilier juridic publicat în M.Of. nr. 684/29 iulie 2004 " (2) Deosebit de remuneraţia de bază astfel stabilită, în considerarea specificului muncii şi a importanţei sociale a serviciilor profesionale, în temeiul art. 25 şi 26 din Legea nr. 53/2003, cu modificările ulterioare, consilierul juridic poate negocia prestaţii suplimentare în bani reprezentând clauza de mobilitate şi clauza de confidenţialitate."
a se vedea si decizia Nr. LXXVIII (78) din 5 noiembrie 2007 pronuntata de ICCJ , publicata in M.Of. nr. 533/22 iulie 2008.
Prin urmare, numai consilierii juridici angajati cu contract de munca, nu si cei numiti în functia publica de consilier juridic, pot negogia cu angajatorul acordarea unui spor de mobilitate si de confidentialitate, în măsura în care contractul de muncă cuprinde aceste clauze.
Si cu toate acestea nu poti impune angajatorului(chiar si bugetar fiind)sa-ti acorde acest spor de confidentialitate.Eu nu reusesc.
Atata timp cat nu este prevazut intr-un act normativ ca acordarea acestui spor este obligatorie, este foarte greu de obtinut acordarea acestui spor.

Alte discuții în legătură

Ce putere are o hotarare publicata in m.of. ? oanaportar oanaportar 1. - ce putere are o hotarare publicata in M.Of. ? 2. - un coleg imi spunea ca: in cazul in care prevederile a 2 legi sunt contradictorii, de ex.: daca ... (vezi toată discuția)
Spor de confidentialitate 15% pentru consilier juridic - personal contractual, angajat cu cim la o institutie publica muraruelena muraruelena Buna ziua. Sunt angajata cu CIM din anul 2011 ca si consilier juridic la o institutie publica aflata in subordinea unui Consiliu Judetean. Ca si ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic, personal contractual angajat in anul 2011 intr-o institutie publica - poate beneficia de spor de confidentialitate 15 % ? muraruelena muraruelena Buna ziua. Avand in vedere raspunsul negativ formulat de catre ordonatorul de credite, Consiliul Judetean, va rog sa imi dati un raspuns fata de ... (vezi toată discuția)