avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... care este motivul unei inspectii fiscale ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

care este motivul unei inspectii fiscale ?

Am primit la cutia postala o scrisoare prin care eram informata ca sunt obiectul unei inspectii fiscale, drept urmare trebuie sa fiu acasa la o anumita ora , intr-o anumita zi si sa prezint unor inspectori de la Circa Financiara actele de dobandire a casei, chitantele prin care dovedesc ca am platit impozitul inca din 2004 pana in 2009. Care o fi motivul acestei inspectii fiscale ? sunt cu impozitul pe casa si teren platit la zi.Care este baza legala ? In ziua respectiva nu am putut fi acasa, am fost la serviciu, acum am primit o scrisoare prin care eram informata ca am savarsit o contraventie. Ce se intampla ? De ce suntem asa, din senin tinta acestor inspectii fiscale?
Cel mai recent răspuns: corina dobre , utilizator 21:42, 12 Septembrie 2009
Este posibil ca dvs sa fi efectuat mai multe tranzactii notariale de instrainare a unor proprietati in acea perioada motiv pentru care faceti obiectul unor cercetari privind declararea dvs ca persoana platitoare de TVA si automat privind obligatia de plata a acelor sume datorate catre stat conform Codului Fiscal!
Am spus este posibil. Nu am de unde sa stiu .B-)
Cauzele pot fi multiple. Cea mai simpla solutie de a afla este aceea de a va deplasa cu documentele solicitate de ei la Administratia Financiara!
Referitor la acea contraventie presupunerea mea este ca nu veti fi amendata .Puteti motiva ca nu v-ati aflat in localitate deci nu aveati cum sa fiti prezenta in 2 locuri in acelasi timp!B-)
SUCCES!
daca vinzi mai multe proprietati platesti TVA ca persona fizica? :stunned:
Asa spune codul fiscal!
Si deja se fac anchete de catre ANAF in randul marilor vanzatori! Sunt sigur ca , daca intre timp nu se modifica prevederile legale (fiindca din cauza asta au si fugit multi investitori straini...ma refer la plata TVA-ului) , se va trece si la controlarea celor care au vandut 2 , 3 sau mai multe proprietati!B-)
[ link extern ]
[ link extern ] /
:D
:"> nu eram in tema, deh, daca nu am avut ce vinde :D
dar ai putea , spre luminarea mea :">, sa-mi spui si mie ce reglementeaza exact codul fiscal?
chiar se poate aplica si cuiva care a vandut 2 imobile proprietate?
Si cum calculezi TVA daca cele 2 imobile sa zicem , au fost nu cumparate ci construite de tine?
Atunci cand vinzi o proprietate ti se ia 2% impozit,din valoarea proprietatii, iar de la doua proprietate ti se ia 3% din valoarea imobilului.In momentul intocmirii contractului de vanzare cumparare , notarul iti retine aceste sume , plata pentru impozite.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator

Alte discuții în legătură

Persoanele fizice platesc tva din vanzarea terenurilor ? de cand ? allex64 allex64 informatiile pe aceasta teme sunt putine, iar explicatiile pe jumatate, motiv pentru care va rog sa va exprimati opiniile. Persoanele fizice platesc TVA din ... (vezi toată discuția)
Tva vinzare teren ContSters100273 ContSters100273 terenul care este in proprietatea unei firme platitoare de tva la vinzarea unei parti din teren ,factura este purtatoare de tva ? (vezi toată discuția)
Vanzare teren sub pretul de achizitie NICORICI2007 NICORICI2007 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o societatea vrea sa vanda un teren altei societati cu o valoare mai mica decat valoarea contabila. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)