avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate bertha37

Activitate bertha37

Răspuns la discuția promovare pe post
In COR se precizeaza ca ocupatia este superioara celei de secretara. Avantajul este doar ca incadrare in profesie, in ceea ce priveste salarizarea am fost incadrata cu salariul maxim ca secretara, ce corespunde salariului minim pentru asistent manager. Conducerea institutiei imi ofera salariul corespunzator muncii depuse, adica mai mult decat minimul pentru debutant, insa resursele umane se opun, motivand ca trecere pe noul post presupune incadrarea ca debutant, ca asa este legal.
Sunt angajata ca si secretara cu studii medii pe perioada nedeterminata intr-o institutie. Acest post a fost transformat in asistent manager cu studii superioare, cu ocupare prin concurs. Fiind singura inscrisa, am sustinut un examen, constand intr-o lucrare scrisa pe o tema data. Acum intervine problema... mi se spune ca trebuie sa fiu incadrata pe post de debutant, cu salariul minim, pentru ca postul a fost transformat din studii medii, in studii superioare si sunt incepatoare pe postul transformat. Avand in vedere ca transformarea a fost facuta in cadrul aceluiasi post, iar eu prestez aceeasi munca, cu sarcini in plus, are temei incadrarea ca debutant?
Răspuns la discuția Vatamare corporala
Viteza nu era mai mare de 30 km/h. Si intr-adevar cred ca proprietarul masinii nu a avut actionata frana de mana, pentru ca masina s-a deplasat aprox.3 m in fata, in urma loviturii.
Răspuns la discuția Vatamare corporala
Mai mult de jumatate pe carosabil, cealalta parte pe trotuar. Victima nu era in masina, ci pe trotuar, iar in momentul in care masina s-a deplasat in fata in urma loviturii, persoana a pus mana pe masina, din instinct, avand o intindere la umar.
In urma cu 5 zile am produs un eveniment rutier, am lovit din spate o masina parcata, in fata acesteia aflandu-se o persoana care s-a constituit in victima a acestui eveniment. Salvarea care a venit la fata locului a constatat o contuzie minora la umarul victimei, fara semne exterioare. Mergand la politie pentru declaratii, victima a scris in aceasta ca nu are pretentii de nici o natura in aceasta situatie, insa mie mi-a fost adus la cunostinta ca mi s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Astazi am fost sunata de catre agentul care se ocupa de dosar pentru a mi se spune ca victima s-a deplasat anterior la spital unde a fost consultata si s-a stabilit ca are o intindere de ligamente, fara internare, sugerandu-mi-se sa discut cu victima pentru a nu scoate certificat medico-legal. Victima are pretentii financiare, spunand ca si-a luat concediu medical pentru ca o doare mana si pierde la salariu. In aceste conditii, eu ce pot face? Sa platesc victimei, pentru a nu scoate certificat medico-legal sau sa merg mai departe cu dosarul, riscand sa ajung in instanta unde mi se pot cere daune morale? Cheltuielile nu sunt cu spitalizarea, ci cu consultatia medicala, medicamente si compensarea concediului medical. Ce ma sfatuiti sa fac?