Sunt angajata ca si secretara cu studii medii pe perioada nedeterminata intr-o institutie. Acest post a fost transformat in asistent manager cu studii superioare, cu ocupare prin concurs. Fiind singura inscrisa, am sustinut un examen, constand intr-o lucrare scrisa pe o tema data. Acum intervine problema... mi se spune ca trebuie sa fiu incadrata pe post de debutant, cu salariul minim, pentru ca postul a fost transformat din studii medii, in studii superioare si sunt incepatoare pe postul transformat. Avand in vedere ca transformarea a fost facuta in cadrul aceluiasi post, iar eu prestez aceeasi munca, cu sarcini in plus, are temei incadrarea ca debutant?
Ti s-a creat un avantaj prin transformarea postului. Totusi, daca esti experta in indeplinirea atributiilor de secretara asta nu inseamna ca nu trebuie sa treci prin faza de debutant in functia de asistent manager. Vezi in COR ca atributiile si responsabilitatile sunt foarte diferite. Concluzia este ca are temei legal incadrarea ca debutant.
In COR se precizeaza ca ocupatia este superioara celei de secretara. Avantajul este doar ca incadrare in profesie, in ceea ce priveste salarizarea am fost incadrata cu salariul maxim ca secretara, ce corespunde salariului minim pentru asistent manager. Conducerea institutiei imi ofera salariul corespunzator muncii depuse, adica mai mult decat minimul pentru debutant, insa resursele umane se opun, motivand ca trecere pe noul post presupune incadrarea ca debutant, ca asa este legal.