Bună ziua!
Sunt angajată secretar dactilograf tr IA la un spital municipal. Postul este cu studii medii. Am absolvit Facultatea de Științe Economice (Marketing) devenind economist.
Puteti să imi spuneti cum poate fi transformat postul pe care il ocup in prezent (secretar dactilograf tr. IA cu studii medii în post cu studii superioare?
Vă mulțumesc anticipat.
Mulțumesc pentru răspuns. Cum trebuie să procedez pentru a obține promovarea?Trebuie să fac eu o cerere în care să aduc la cunoștință faptul ca am absolvit facutatea și să solicit transformarea postului din studii medii in studii superioare? Este vreo lege la care pot să fac referire pentru ca solicitarea mea sa aibă un temei legal? Pot solicita in același timp transformarea si scoaterea postului la concurs?
Bună dimineața! Bănuiesc că este vorba despre un spital municipal aflat în subordinea administrației publice locale. În acest caz, tot la fel bănuiesc, că salariul a fost stabilit prin raportarea la Anexa VIII din legea 153/2017. Puteți să solicitați conducerii unității ca stabilirea salariului de bază să se facă prin aplicarea art 36 alin 3 și 4 din Legea 153. Există o Decizie a ICCJ care clarifică această problemă. Decizia 61/2022. Cel mai probabil va trebui să mergeți în instanță iar șansele de a câștiga sunt aproape de 100 la sută. Stabilirea salariului prin raportare la Anexa VII din legea 153/2017 se va face după nivelul studiilor. Dacă postul nu prevede studii superioare, în acest moment angajatorul nu este obligat să vă majoreze salariul. Mai puteți solicita trecerea pe un eventual post de economist dacă acesta este vacant. Zi bună!
Suntem subordonați Primăriei. Postul nu prevede studii superioare. Nici post de economist vacant nu este. De aceea trebuie sa cer transformarea postului de secretar dactilograf din studii medii in studii superioare, dar vreau sa stiu exact cum pot care acest lucru pentru a primi un raspuns favorabil. Multumesc
Dacă postul prevede minim studii medii nu poate fi obligat angajatorul să îl transforme în post cu studii superioare. Pe de altă parte nu văd cu ce v-ar ajuta, pentru că în acest moment salariul dvoastră nu este stabilit după nivelul studiilor.