avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt angajată secretar dactilograf tr IA ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt angajată secretar dactilograf tr IA la un spital ...

Bună ziua!
Sunt angajată secretar dactilograf tr IA la un spital municipal. Postul este cu studii medii. Am absolvit Facultatea de Științe Economice (Marketing) devenind economist.
Puteti să imi spuneti cum poate fi transformat postul pe care il ocup in prezent (secretar dactilograf tr. IA cu studii medii în post cu studii superioare?
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: stelarman20001 , utilizator 14:45, 18 Ianuarie 2023
lucrand pe un post cu studii superioare automat salariul va fi pentru studii superioare, nu- i asa?
În acest moment sunteți încadrată și salarizată ca secretar- dactilograf IA în cf cu Anexa VIII Cap. II punctul C. alte funcții comune din sectorul bugetar , litera b) funcții de execuție pe trepte profesionnale nr. crt 1 coef. salarizare 1,56. Faptul că ați absolvit studii superioare nu duce automat la creșterea salariului sau la modificarea funcției. Soluția este trecerea pe o funcție care prevede studii superioare, respectiv o funcție de economist sau după cum spuneam , stabilirea salariului de bază în conformitate cu prevederile din Anexa VII la Lege. Oricum, automat nu se va întâmpla nimic. Angajatorul nu are nicio obligație în acest moment.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
stelarman20001, utilizator
Stiu că nu are nici o obligație. Tocmai de aceea vreau să fac o solicitare in acest sens. Sa ii solicit transformarea postului din studii medii in studii superioare. Este vreo lege la care pot să fac referire pentru ca solicitarea mea sa aibă un temei legal?
Nu cred că este vreo lege care să vă ajute. Funcția este direct legată de salariu. Se poate doar prin schimbarea funcției.

Ramo Mihaela a scris:

Stiu că nu are nici o obligație. Tocmai de aceea vreau să fac o solicitare in acest sens. Sa ii solicit transformarea postului din studii medii in studii superioare. Este vreo lege la care pot să fac referire pentru ca solicitarea mea sa aibă un temei legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in functie (secretar dactilograf) Sanda67 Sanda67 Buna ziua O persoana incadrata ca secretar - dactilograf (personal contractual) intr-o institutie publica, poate promova in functie ca urmare a absolvirii ... (vezi toată discuția)
Criteriul de incadrare dupa absolvirea facultatii, avand o vechime de 15 ani in acelasi domeniu serbanclaudia serbanclaudia Am lucrat la o unitate de stat la serviciul contabilitate cu studii medii iar apoi am absolvit o facultate ASE . La data de 01 decembrie 2008 am fost ... (vezi toată discuția)
Incadrari in unitati sanitare popamarin popamarin Sotia mea a este asistenta principala intr-un spital de stat.A terminat anul trecut facultatea de medicina,specialitatea moase,a luat licenta,a dus adeverinta ... (vezi toată discuția)