avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate iulia20

Activitate iulia20

Răspuns la discuția RE: ref.divort
Multumesc mult pentru raspuns!
Dar nu prea inteleg ce s-ar putea face la notar. Situatie este din pacate asa cum am prezentat-o. Cu ce ma poate ajuta un notar? Multumesc inca o data.
Discuție RE: ref.divort

Stimata dna AVLIL,

Iata cat de ciudata e viata si ce bine ca exista aceasta minunata inventie INTERNETUL. Eu sunt sotia "d-lui" stefan_al. Ghilimelele nu le-am folosit intamplator. Daca tot s-a intamplat sa ne regasim aici atunci v-as spune ca situatia este in felul urmator: Se comporta in asa fel incat sa ma determine sa plec din locuinta lui in care locuiesc si eu ca sotie legitima. Ii spalam, ii calcam ii gateam, faceam curatenie si tot ce intra in atributiile unei sotii. La un moment dat s-a saturat de banii mei putini la numar (am fost disponibilizata de la locul de munca si inca nu am gasit altceva) si a inceput sa-mi reproseze totul. Nu consimte sa contribuie la nevoile gospodaresti. Banii lui sunt pentru el desi sunt destui la numar. Cumpara hrana doar atat cat mananca el, iar daca ma ating de ceva, ma acuza de furt. Nu mai vorbestc de insulte, jigniri, pana la violenta fizica. Vreau sa va intreb daca pot solicita in instanta daune morale sau vreun fel de compensatie pentru ca mi se pare inuman, ceva demn de evul mediu ca un sot tiran sa-si infometeze pur si simplu sotia aflata in imposibilitate de a realiza vreun venit pentru motivul mai sus aratat. Partaj nu va fi, locuinta ii apartine. Copii nu avem. Vrea verigheta,lantul cerceii si un inel (cadouri pe care mi le-a facut pe timpul casatoriei) Vrea si florile din glastra. I le las cu draga inima. Nu-mi trebuie nimic. Dar vreau sa stiu daca am dreptul in aceasta situatie sa solicit aceste despagubiri, pentru ca uite....am nevoie de tratament medical si pentru ca este asa cum am spus, inuman.As dori sa stiu daca pot depune vreo plangere prin care sa arat faptul ca nu asigura nici minimul de hrana in schimb isi asigura necesarul zilnic de alcool. Ce trebuie sa fac? Caut cu disperare un loc de munca, dar in acest context al crizei este extraordinar de dificil. Va multumesc mult pentru sfat.
Răspuns la discuția DIVORT !!!
Am formulat cererea de divort pe care o voi depune saptamana viitoare la judecatorie. De aceea voiam sa stiu daca concomitent cu aceasta pot solicita acele daune, sau compensatii pentru ca intr-adevar este inuman ceea ce se intampla. El refuza categoric sa contribuie la nevoile gospodaresti. Isi cumpara hrana doar pentru el,iar daca ma ating de ceva ma acuza de furt. Nu stiu ce pot face in acest sens.
Discuție DIVORT !!!
Buna ziua.
Va rog frumos, poate sa ma informeze cineva daca pot solicita daune morale intru-un proces de divort (fara copii si fara partaj ) in situatia in care sunt determinata prin comportamentul sotului meu sa plec din locuinta acestuia. Acest comportament il pot proba doar cu inregistrari facute cu camera video ascunsa, neexistand alti martori. Pentru moment sunt in cautarea unui loc de munca, fiind disponibilizata de la serviciu. Sunt sub tratament medical si din pacate nu-mi pot asigura acest tratament. Fiind in aceasta situatie, el se comporta in asa fel incat sa ma determine sa parasesc locuinta.