Nepoata care a semnat ca martora este fiica fratelui mamei care este decedat, ea poate fi suficienta in acest caz pentru dezbaterea testamentara de exemplu si sa nu o mai citez pe matusa? La urma urmei si ea ar fi o mostenitoare ca si matusa.
Da, asa este trebuie sa gasesc notarul care sa aplice legea. Am intrat la 5 notari publici in Bucuresti pentru ca acolo este masa succesorala. Mi s-a spus de catre unul sa aduc la succesiune rudele pana la gradul IV, altul mi -a cerut sa aduc matusa din Elvetia , altul mi-a spus ca pot rezolva doar prin instanta judecatoreasca. In final am luat decizia de a a face expertiza grafica, am depus testamentul pentru expertiza si astept raspunsul de la expert, voi proceda la gasirea unui notar public care sa poata pune testamentul in vigoare si sper sa il gasesc. Insa ma gandeam, oare voi reveni din nou la matusa? Mai ales ca aceasta a si zis de altfel ca respecta hotararea mamei numai ca traieste in Elvetia si nu poate veni. Va multumesc.
Da. Prin testamentul olograf mi se la sa mie tot ceea ce detine ca bun mobil si imobil, cat si actiuni si cota parte de la locul de veci. Da, toata averea>
Mama mea naturala a decedat, am fost data spre infiere inainte de casatoria acesteia , sotul i-a decedat acum 3 ani si nu mai are niciun urmas de gradul I. Am mentinut tot timpul legatura cu ea, ca mama si fiica naturala, insa pe niciun act nu scrie ca eu as fi fiica ei. Nu ne-am gandit ca va muri si nu va apuca sa imi faca acte pe bunurile sale mobile si imobile. Fiind bolnava de diabet a facut niste complicatii la inima si a facut un stop cardio respirator. Vazand evolutia bolii, inainte cu 4 zile de a muri a scris un testament olograf, datat si semnat chiar in prezenta a doi martoti. Eu sunt singurul ei copil, sotul a decedat inaintea acesteia si nu are alti copii sau parinti in viata. Am umblat pe la vreo 5 notariate si am aflat 5 pareri diferite pentru a incerca sa intru in posesisa bunurilor mobile si imobile asa cum sunt redactate in testament. Din partea mamei mai traieste o sora care este in Elvetia si o nepoata care a fost martora la testament. Am procedat la o expertiza grafica a testamentului si astept rezultatul acesteia.
Intrebarea mea ar fi: Ce mai trebuie facut pentru a reusi sa pun in vigoare testamentul? Sau ca sa ma exprim altfel, ar mai fi nevoie de prezenta matusii la succesiune sau este suficient rezultatul expertizei grafice?