avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate viviana15

Activitate viviana15

Multumesc frumos! Eu sunt in Ro. de 2 ani, (casatoria s-a facut in USA 2007 si am locuit impreuna 1 an ) sotul este in USA, intre timp relatia s-a racit si am hotarat sa div.Eu sunt cetatean roman, am avut Green Card care s-a expirat acum un an. Avem impreuna 1 copil de 3 ani. Cum trebuie sa procedez?
Sunt casatorita in USA cu cetatean american de origine romana (nascut in Romania). Eu ma aflu in RO si vreau sa divortez.Cum procedez sa inregistrez casatoria sa pot divorta aici???
Va rog sa ma ajutati privitor la documentele necesare ptr. a obtine copilului certificatul de nastere romanesc avand in vedere ca este cetatean american. Tatal fiind cetatean ro. cu domiciliul in America si cetatenie americana, mama cetatean ro. ci GC provizoriu in america, iar copilul s-a nascut in America avand cetatenie americana. Revenind in Ro. mama si copilul as dori sa-i fac si certificat de nastere Ro.
CE TREBUIE SA FAC? Multumesc!
Răspuns la discuția Va rog ajutor - Divort
Multumesc! Eu nu mai am cum sa merg in US deoarece din informatiile pe care le am au trecut cele sase luni de sedere in Ro, eu avand GC temporal de 2 ani. Asta fiind prima prob. A doua, el nu vrea sa-mi dea pensie alimentara copilului. Evident ca nu vrea sa introduca actiunea de divort. Oare nu este nici un organ abilitat in Ro. la care sa ma pot adresa?
Răspuns la discuția Va rog ajutor - Divort
Multumesc!
Răspuns la discuția Va rog ajutor - Divort
Nu, nu am inregistrat-o.
Sunt casatorita cu roman dar el fiind cetatean american. Casatoria a avut loc in America in 2007. Avem un copil impreuna de 2 ani, care este cu mine. Eu in februarie 2009 am venit in Romania ptr. cateva luni impreuna cu copilul, in acest timp el si-a facut o alta relatie. Am hotarat sa nu mai merg in America si sa bag divort. Nu este de acord cu divortul, deci el nu v-a intenta actiunea acolo . Intrebarea mea este: Cum pot sa procedez ca eu sa bag divort, avand in vedere ca sunt in Romania???
- Cum pot sa intru in drepturile legale ptr. ca el sa -i platesca copilului pensia alimentara???