avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog ajutor - Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog ajutor - Divort

Sunt casatorita cu roman dar el fiind cetatean american. Casatoria a avut loc in America in 2007. Avem un copil impreuna de 2 ani, care este cu mine. Eu in februarie 2009 am venit in Romania ptr. cateva luni impreuna cu copilul, in acest timp el si-a facut o alta relatie. Am hotarat sa nu mai merg in America si sa bag divort. Nu este de acord cu divortul, deci el nu v-a intenta actiunea acolo . Intrebarea mea este: Cum pot sa procedez ca eu sa bag divort, avand in vedere ca sunt in Romania???
- Cum pot sa intru in drepturile legale ptr. ca el sa -i platesca copilului pensia alimentara???
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:16, 14 Septembrie 2009
ati inregistrat casatoria si in romania?
Nu, nu am inregistrat-o.
atunci din pacate nu o sa puteti divorta in romania
va rog sa cititi si Legea nr. 105/1992 din 22/09/1992 si de asemenea va sfatuiesc sa luati legatura cu consulatul S.U.A. din romania , din cate stiu eu hotararele judecatoresti daca o sa reusiti sa obtineti una nu sunt recunoscute in sua
Actele de stare civila ale cetatenilor romani, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara numai daca sunt inscrise sau transcrise in registrele de stare civila romane. Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila se efectueaza cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei. Cetateanul roman este obligat ca, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului sau a extrasului de stare civila, sa ceara transcrierea acestor acte la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativteritoriale in a carei raza domiciliaza."
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Divortul de o persoana cu cetatenie straina georgina_ion georgina_ion Am urmatoarea problema: in octombrie 2008 eram in SUA unde m-am casatorit cu un cetaean american. In aprilie 2009 eu am venit in tara si de atunci am pierdut ... (vezi toată discuția)
Divort in romania de cetatean american TodorDidina TodorDidina Fiica mea s-a casatorit cu un cetatean american acum aproximativ 4 luni. Relatia nu mai merge si acum vrea sa divorteze. Vrea sa se intoarca in Romania cat mai ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc... viviana15 viviana15 Va rog sa ma ajutati privitor la documentele necesare ptr. a obtine copilului certificatul de nastere romanesc avand in vedere ca este cetatean american. Tatal ... (vezi toată discuția)