Sunt casatorita cu roman dar el fiind cetatean american. Casatoria a avut loc in America in 2007. Avem un copil impreuna de 2 ani, care este cu mine. Eu in februarie 2009 am venit in Romania ptr. cateva luni impreuna cu copilul, in acest timp el si-a facut o alta relatie. Am hotarat sa nu mai merg in America si sa bag divort. Nu este de acord cu divortul, deci el nu v-a intenta actiunea acolo . Intrebarea mea este: Cum pot sa procedez ca eu sa bag divort, avand in vedere ca sunt in Romania???
- Cum pot sa intru in drepturile legale ptr. ca el sa -i platesca copilului pensia alimentara???
Dna Viviana cu siguranta nu va putea intenta actiune de divort in Romania deoarece casatoria incheiata de dansa nu este oficial recunoscuta pe teritoriul Romaniei nerespectand obligatia de inregistrare a certificatului de casatorie!
Insa va puteti intoarce in SUA si intenta actiune de divort acolo! Banuiesc ca sotului nu ii convine deoarece dvs avand si copil minor , sotul ar pierde foarte mult in urma unui divort! Plus pensia alimentara obligatorie. Iar statul american nu se joaca cu sume derizorii ca statul roman! Acolo unde-i lege nu-i tocmeala! pentru neplata pensiei alimentare este arestat instantaneu si dus in fata judecatorului de instructie!B-)
SUCCES!
=D>
Multumesc! Eu nu mai am cum sa merg in US deoarece din informatiile pe care le am au trecut cele sase luni de sedere in Ro, eu avand GC temporal de 2 ani. Asta fiind prima prob. A doua, el nu vrea sa-mi dea pensie alimentara copilului. Evident ca nu vrea sa introduca actiunea de divort. Oare nu este nici un organ abilitat in Ro. la care sa ma pot adresa?
In situatia in care autoritatea romana nu detine in evidente documente care sa sustina si sa probeze consimtantul dvs acordat autoritatilor americane,pe cale de consecinta nu se poate implica si nu poate solutiona eventuala dvs cerere de divort,sau problemele ce urmeaza divortului.
puteti divorta si in romania .
va trebui sa transcrieti actele in tara, ulterior introduceti actiune de divort .
avand in vedere ca aveati obligatia sa transcrietti aceste acte in termen de 6 luni de la data revenirii in tara , probabil ca veti fi sanctionata administrativ .