Bună seara.
Un SRL poate face contract (de colaborare...) cu o persoană fizică (care nu lucrează nicăieri). Cum se poate face, legal, să fie plătită această persoană? Ce obligații sunt și de o parte, și de cealaltă?
Vă mulțumesc anticipat!
Bună ziua,
O rudă a murit și nu-i găsim actele (CI, carte de muncă...). Primea pensie după legea 118 - urmaș al tatălui ce fusese închis în lagărul din Siberia. Nu știm sigur, dar este posibil să sa nu fi avut 15 ani vechime în muncă. Stătea șingur și nu prea țineam legătura cu el .. Ni s-a spus de la Casa de Pensii că nu primește niciun ajutor de înmormântare. De ce? Nu se consideră persoană neasigurată?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Bună ziua,
Beneficiarii legii 118/1990 vor primi vreo mărire de pensie? Bunicul meu a fost prizonier în Siberia, și mama mea, ca fiică, primește, lunar, o pensie de 1540 lei. Bunicii nu mai trăiesc...
Vă mulțumesc anticipat!
Bună seara,
Din cauza problemelor de sănătate ale mamei, mă gândesc să mă ocup, legal, de a da meditații.
Elevi am puțini, cam 4-5 pe săptămâna.
Nu știu ce trebuie să fac, pașii de urmat, ce impozite trebuie date...
Vă rog mult sa ma ajutati cu sfaturi!
Cu mulțumiri anticipate,
L.
Bună seara,
Mama mea nu are venituri, si nu a fost la medic in 2017. Totuși, a primit, de la Anaf, înștiințare ca trebuie sa plătească 825 lei. De ce? E obligatoriu să plătească??? Pentru ce???