avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate kvaluta

Activitate kvaluta

Multumesc....
Buna ziua ! am primit o citatie ,in calitate de martor,intr-un proces civil undeva in provincie.in citattie scrie , citez : "in caz de neprezentare a partilor , se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa " . dupa care in fraza imediat urmatoare scrie ca daca nu ma prezint ma amendeaza cu 300 ron.
am doua intrebari :
1--am dreptul sa trimit acest inscris fara a fi penalizat ?
2--avand in vedere ca sunt salariat care este baza legala prin care eu pot fi prezent acolo fara a imi lua zi de concediu de odihna sau fara plata.este undeva stipulat ca in aceasta situatie am zi libera platita in ziua respectiva ?
Va multumesc ! si sper sa ma lamuresc cumva pt ca jurista de la firma mi-a comunicat ca nu am zi libera pt obligatii cetatenesti.
va multumesc foarte mult.sunt edificat.inca o data multumesc.
Va multumesc foarte mult. asa este cum spuneti nici bunica nu mai este in viata si nici nu a avut alti copii din alta casatorie.
deci sa inteleg ca ar trebui sa depunem un act din care sa rezulte ca mama a acceptat succesiunea dupa tata si atunci si ea ar intra in aceasta mostenire dupa bunicul nostru alaturi de cele 5 fete si totul s-ar imparti la 7 nu la 6 ?adica ea ar avea o parte separata fata de cea a lui tata ? sau s-ar imparti tot la 6 si ea alaturi de noi copiii ei ar imparti cota revenita tatalui nostru ?
inca o data va multumesc dar intortocheate sunt caile legislatiei, nu numai ale Domnului.
buna ziua tuturor si va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.despre ce este vorba.aceasta lege 290/2003 acorda despagubiri celor deportati din Basarabia, Bucovina si tinutul Hertei, si mostenitorilor pana la gradul IV.
eu si fratele meu am depus, in numele tatalui nostru decedat ,un dosar la prefectura Bucuresti cu toate actele necesare in care am specificat toti mostenitorii.adica cinci surori ale tatalui nostru ,noi, si mama noastra care este in viata.mentionez ca este vorba de proprietatile bunicului nostru (tatal tatalui nostru si al celor 5 surori ale tatalui nostru aflate in viata).decizia prefecturii hotaraste si decide pt cele 5 surori pt mine si pt fratele meu, fara ca mama noastra noastra sa fie amintita in aceasta decizie.intrebarea este : 1.este corect asa ? 2. care sunt cotele care se cuvin fiecaruia dintre cei specificati in hotarare?respectiv cele cinci surori si noi in calitate de nepoti care facem parte din aceasi clasa/categorie de mostenitori.3.suma respectiva se imparte egal la cei 7 specificati in decizie sau sunt alte cote ?
cu speranta ca voi primi un rapsuns lamuritor inca o data va multumesc.