buna ziua tuturor si va multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.despre ce este vorba.aceasta lege 290/2003 acorda despagubiri celor deportati din Basarabia, Bucovina si tinutul Hertei, si mostenitorilor pana la gradul IV.
eu si fratele meu am depus, in numele tatalui nostru decedat ,un dosar la prefectura Bucuresti cu toate actele necesare in care am specificat toti mostenitorii.adica cinci surori ale tatalui nostru ,noi, si mama noastra care este in viata.mentionez ca este vorba de proprietatile bunicului nostru (tatal tatalui nostru si al celor 5 surori ale tatalui nostru aflate in viata).decizia prefecturii hotaraste si decide pt cele 5 surori pt mine si pt fratele meu, fara ca mama noastra noastra sa fie amintita in aceasta decizie.intrebarea este : 1.este corect asa ? 2. care sunt cotele care se cuvin fiecaruia dintre cei specificati in hotarare?respectiv cele cinci surori si noi in calitate de nepoti care facem parte din aceasi clasa/categorie de mostenitori.3.suma respectiva se imparte egal la cei 7 specificati in decizie sau sunt alte cote ?
cu speranta ca voi primi un rapsuns lamuritor inca o data va multumesc.
1-Da poate fi corecta deciza de a nu fi mentionata mama dvs. in aceasta decizie in ipoteza in care la dosarul cauzei nu ati depus un certificat din care sa rezulte ca mama dvs. a acceptat succesiunea de pe urma sotului. In aceasta ipoteza -bunul fiind propriu al sotului adica nefiind dobandit in timpul casatoriei- nu Prefectura nu avea dovada ca sotia a acceptat mostenirea ... Sigur .. aici s-ar naste intrebari similare vis a vis de dvs. -ca si copii .. dar .... sa ne oprim aici.
2-Daca spuneti ca bunicul dvs. a avut cinci fete si un baiat ar insemna ca este vorba de o cota de 1/6 pentru fiecare dintre cei 6 frati. Aici ar mai trebui avut in vedere si sotia bunicului .. insa banuiesc ca si aceasta este defuncta si ca nu a avut copiii din alta casatorie.
3-Ceea ce veti primi prin aceasta decizie se va imparti potrivit cotelor specificate in cuprinsul certificatelor de mostenitor de pe urma bunicului si tatalui dvs.
In ceeea ce va priveste pe dvs. ... -succesorii tatalui decedat- cotele sunt de 1/4 pentru sotie (mama dvs.) iar restul de 3/4 se imparte in mod egal intre copii. Aceasta cota este valabila intrucat bunul este bun propriu al tatalui dvs -fiind provenit din mostenire- iar sotia -mama dvs.- nu are calitatea de coproprietar.
Va multumesc foarte mult. asa este cum spuneti nici bunica nu mai este in viata si nici nu a avut alti copii din alta casatorie.
deci sa inteleg ca ar trebui sa depunem un act din care sa rezulte ca mama a acceptat succesiunea dupa tata si atunci si ea ar intra in aceasta mostenire dupa bunicul nostru alaturi de cele 5 fete si totul s-ar imparti la 7 nu la 6 ?adica ea ar avea o parte separata fata de cea a lui tata ? sau s-ar imparti tot la 6 si ea alaturi de noi copiii ei ar imparti cota revenita tatalui nostru ?
inca o data va multumesc dar intortocheate sunt caile legislatiei, nu numai ale Domnului.
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)