avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citat in proces civil in calitate de martor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citat in proces civil in calitate de martor

Buna ziua ! am primit o citatie ,in calitate de martor,intr-un proces civil undeva in provincie.in citattie scrie , citez : "in caz de neprezentare a partilor , se va putea trimite un inscris,judecata urmand a se face in lipsa " . dupa care in fraza imediat urmatoare scrie ca daca nu ma prezint ma amendeaza cu 300 ron.
am doua intrebari :
1--am dreptul sa trimit acest inscris fara a fi penalizat ?
2--avand in vedere ca sunt salariat care este baza legala prin care eu pot fi prezent acolo fara a imi lua zi de concediu de odihna sau fara plata.este undeva stipulat ca in aceasta situatie am zi libera platita in ziua respectiva ?
Va multumesc ! si sper sa ma lamuresc cumva pt ca jurista de la firma mi-a comunicat ca nu am zi libera pt obligatii cetatenesti.
Cel mai recent răspuns: kvaluta , utilizator 15:03, 10 Martie 2011
Dvs. aveti calitatea de martor, nu de parte in procesul mentionat, astfel ca judecata nu se va putea face in lipsa dvs.
Daca nu va prezentati, este posibil ca la termenul urmator instanta sa dispuna un mandat de aducere pe numele dvs.
Citatiile sunt standard redactate, toate au aceeasi formula, cu trimiterea inscrisului in caz de neprezentare si judecata in lipsa, dar este valabila pentru partile din dosar.
Fiind martor, pentru dvs. este valabila numai ultima mentiune, accea cu amenda in caz de neprezentare.
Va luati liber de la serviciu in baza citatiei, iar la final, de la cine va cadea in plata cheltuielilor de judecata, veti solicita si plata zilei de munca pe care ati pierdut-o.
Multumesc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt citat ca martor neagu_florin neagu_florin Buna seara , sunt citat ca martor intr-un proces civil special cu o persoana, vreau sa stiu daca sunt obligat sa ma prezint la proces. am semnat un proces ... (vezi toată discuția)
Judecare in lipsa adryanoo_boy adryanoo_boy Buna ziua,in 2-3 cuvinte ,ma judec cu IPJ,pentru o amenda minora. Am trimis in intampinare si faptul ca doresc sa ma judec in lipsa intr-ucat distanta e prea ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la prima infatisare de divort midnightk midnightk Va salut! Am si eu o nelamurire: Am deschis proces de divort de comun acord cu partenerul, am depus cererea la tribunal si am prima infatisare in cateva zile. ... (vezi toată discuția)