am incheiat un precontract pt cumpararea unui imobil la o agentie imobiliara(am fost idiot si nu am fost la notar/avocat). Pe parcurs mi-am dat seama ca actele nu sunt in regula si ca nu are cum sa se finalizeze contractul de vanzare cumparare, pt ca "proprietarul" nu are CF-l, se judeca inca cu fostul proprietar.
Intrebarea mea este daca precontractul respectiv are vre-o valoare.
Daca nu, in cazul in care mergem( "proprietarul, pers de la agentie, eu) la notar, notarul poate sa-l legalizeze, sau sa-i deo o mai mare putere.
Din pacate cred c-o sa fiu nevoit sa incerc sa-mi recuperez avansul. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa am sanse.
Am dat un avans pentru o garsoniera. Am facut un precontract(insa doar la agentie)
La inceput mi-au spus ca in 2 saptamani o sa vina CF-l si cu el mergem la notar.
Dupa 4 saptamani inca nu a venit nimic, iar vanzatorul mi-a spus ca putem merge sa facem contractul la notar si fara CF. (vanzatorul nu prea vrea sa mai astepte, motivand cu ceva probleme de familie-Spania etc...nerabdarea ei mi se pare cam suspecta...)
El are urmatoarele acte:
1)contractul de vanzare cumparare de la fostul proprietar
2)o sentinta judecatoreasca care specifica ca trebuie sa iasa intabularea.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa am incredere si daca totul e legal.
Mi-a spus vanzatorul ca putem face o inputernicire, ca atunci cand ii vine intabularea sa pot sa merg eu direct si s-o inscriu pe mine.
Am dat un avans pentru o garsoniera. Am facut un precontract(insa doar la agentie)
La inceput mi-au spus ca in 2 saptamani o sa vina CF-l si cu el mergem la notar.
Dupa 4 saptamani inca nu a venit nimic, iar vanzatorul mi-a spus ca putem merge sa facem contractul la notar si fara CF. (vanzatorul nu prea vrea sa mai astepte, motivand cu ceva probleme de familie-Spania etc...nerabdarea ei mi se pare cam suspecta...)
El are urmatoarele acte:
1)contractul de vanzare cumparare de la fostul proprietar
2)o sentinta judecatoreasca care specifica ca trebuie sa iasa intabularea.
Va rog sa-mi spuneti daca pot sa am incredere si daca totul e legal.
Mi-a spus vanzatorul ca putem face o inputernicire, ca atunci cand ii vine intabularea sa pot sa merg eu direct si s-o inscriu pe mine.
Mai am o nelamurire. Desfiintarea postului se incadreaza la :
"(2) Prevederile alin. (1) nu se aplicã în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizãrii judiciare, a falimentului sau a dizolvãrii angajatorului, în condiţiile legii."
O persoana a lucrat 5 ani cu carte de munca. Dupa 5 ani firma a dat faliment si persoana respectiva a primit somaj timp de 1 luna
Dupa 1 luna in care a incasat somajul, persoana respectiva s-a reangajat la alta firma. Daca isi depune demisia pt ca nu-i convin conditiile de munca mai beneficieaza de somaj?
sau somajul se primeste doar in cazul in care persoana respectiva este demisa.