Buna ziua,
V-as fi foarte recunoscător daca m-ati putea ajuta cu un sfat si anume: doresc sa cumpar un teren intravilan/extravilan parcelat pe baza unei chitanțe de mana de la unul din moștenitorii care deține o cotă parte din terenul in cauza, pe care o si are in rol la Primărie de foarte multi ani. Mentionez ca proprietarul de pe titlu de proprietate este decedat si nu s-a facut succesiunea. Acest teren se învecinează cu terenul meu si mi-ar fi foarte necesar pt un acces mai bun cat si utilizarea/cultivarea acestuia. Ce pasi ar trebui să urmez dupa chitanta de mana ca sa devin proprietar sau eventual sa-mi consolidez posesia si care ar fi riscurile sa plătesc acest teren si apoi sa raman pagubit, pe viitor, mergând pe premisa că nu voi fi proprietar în acte? Pot avea posibilitatea de a solicita uzucapiunea, daca, in urma dobandarii prin acea chitanta, voi ramane in posesie conform termenului stabilit de lege, sau pot chema in instanta pe mostenitorul(de comun acord) care mi-a vandut terenul, pt a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu? Ar putea fi antecontractul o solutie, tinand cont de faptul ca nu este facuta succesiunea?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Multumesc pt raspuns, dar cum pot iesi din indiviziune? Trebuie sa-i dea in judecata pe cei 2 din strainatate? Daca ceilalti nu vor da curs procesului si nu vor fi gasiti?
Se poate obtine printr-o actiune judecatoreasca divizarea terenului si crearea de cadastru si intabulare pt cei 2 aflati in tara ( 125m2) chiar daca ceilalti nu vor participa in nici un fel la proces?
Multumesc pt raspuns, deci daca ceilalti 2 nu sunt in tara nu se poate vinde doar jumatate? adica 125m2, sub nici o forma legala? pt a avea cadastru si intabulare era nevoie de toti mostenitorii?
As dori sa cumpar un teren de 250 m2 care se afla in fata casei mele, as dori sa stiu daca legal se poate vinde: Pe acest teren sunt 3 frati si mama acestora, deoarece tatal lor a murit. Din pacate doar 2 ( un copil si mama) sunt in tara, ceilalti 2 nu pot veni. Mai mult acest teren a fost castigat in urma unei hotarari definitive si irevocabile dar nu au fost pusi in posesie niciodata, desi li s-a facut titlu de proprietate. Mi-au facut propunerea sa-mi vanda decat 125m2 deoarece sunt 2, ramanand 125m2 pt ceilalti2. Care este metoda legala prin care acestia imi pot vinde 125m2 fara acceptul celorlati? Se pot vinde doar 125m2 si sa-mi faca acte? Care sunt demersurile necesare pt a realiza acest lucru?