avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare teren intravilan/extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare teren intravilan/extravilan

Buna ziua,
V-as fi foarte recunoscător daca m-ati putea ajuta cu un sfat si anume: doresc sa cumpar un teren intravilan/extravilan parcelat pe baza unei chitanțe de mana de la unul din moștenitorii care deține o cotă parte din terenul in cauza, pe care o si are in rol la Primărie de foarte multi ani. Mentionez ca proprietarul de pe titlu de proprietate este decedat si nu s-a facut succesiunea. Acest teren se învecinează cu terenul meu si mi-ar fi foarte necesar pt un acces mai bun cat si utilizarea/cultivarea acestuia. Ce pasi ar trebui să urmez dupa chitanta de mana ca sa devin proprietar sau eventual sa-mi consolidez posesia si care ar fi riscurile sa plătesc acest teren si apoi sa raman pagubit, pe viitor, mergând pe premisa că nu voi fi proprietar în acte? Pot avea posibilitatea de a solicita uzucapiunea, daca, in urma dobandarii prin acea chitanta, voi ramane in posesie conform termenului stabilit de lege, sau pot chema in instanta pe mostenitorul(de comun acord) care mi-a vandut terenul, pt a obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de titlu? Ar putea fi antecontractul o solutie, tinand cont de faptul ca nu este facuta succesiunea?
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
tiberius_iordache, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:33, 30 Aprilie 2020
Decat sa așteptați atat, mostenitorul să își dezbată succesiunea și ulterior să vă vândă legal dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire act de proprietate sebastianSud sebastianSud As avea nevoie de ajutorul cuiva in legatura cu dobandirea actului de proprietate pentru un teren intravilan pe care s-a construit si o casa. Terenul a fost ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana este valabila in locul unui act de vanzare-cumparare? aurelvultur aurelvultur Buna dimineata! 1) Bunicul meu a fost pus in posesie de regimul comunist cu teren intravilan, luat de la boierimi, pentru constructia unei case. Pe data de ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara acte de proprietate eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Doresc sa achizitionez un teren impreuna cu o casa batraneasca. Proprietarul are acte de proprietate, cadastru, doar pe o parte a terenului, mai ... (vezi toată discuția)