avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren intravilan

Buna ziua,

As dori sa cumpar un teren de 250 m2 care se afla in fata casei mele, as dori sa stiu daca legal se poate vinde: Pe acest teren sunt 3 frati si mama acestora, deoarece tatal lor a murit. Din pacate doar 2 ( un copil si mama) sunt in tara, ceilalti 2 nu pot veni. Mai mult acest teren a fost castigat in urma unei hotarari definitive si irevocabile dar nu au fost pusi in posesie niciodata, desi li s-a facut titlu de proprietate. Mi-au facut propunerea sa-mi vanda decat 125m2 deoarece sunt 2, ramanand 125m2 pt ceilalti2. Care este metoda legala prin care acestia imi pot vinde 125m2 fara acceptul celorlati? Se pot vinde doar 125m2 si sa-mi faca acte? Care sunt demersurile necesare pt a realiza acest lucru?

Multumesc mult pt ajutor printr-un raspuns
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:32, 22 Septembrie 2010
Buna ziua !
Mostenitorii pot iesi oricand din indiviziune printr-o actiune judecatoreasca . Dupa emiterea sentintei definitive si irevocabile , se intabuleaza dreptul de proprietate al mostenitorilor si terenul se poate vinde .....
Daca au cadastru si intabulare pe suprafata respectiva se poate vinde.
Dar din ce spuneti nu au dezmembrat terenul.
Daca nu au procuri din partea celor plecati nu se poate face nimic.

Intai sa dezmembreze partea respectiva ( sau sa iasa din indiviziune).
Atentie! fara actele respective nu cumparati valabil, asa ca mare grija!
Multumesc pt raspuns, deci daca ceilalti 2 nu sunt in tara nu se poate vinde doar jumatate? adica 125m2, sub nici o forma legala? pt a avea cadastru si intabulare era nevoie de toti mostenitorii?
Multumesc

Se poate obtine printr-o actiune judecatoreasca divizarea terenului si crearea de cadastru si intabulare pt cei 2 aflati in tara ( 125m2) chiar daca ceilalti nu vor participa in nici un fel la proces?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Pot vinde coproprietarului in indiviziune? sch sch Eu si vecinul avem fiecara casa lui pe un teren in indiviziune. Avem cadastru si plan urbanism. Vrem sa facem partaj, eu urmand sa-i dau contra sulta o parte ... (vezi toată discuția)
Vânzare tern extravilan LucianNeatu LucianNeatu Sunt proprietar a doua titluri de proprietate împreuna cu moştenitorii persoanelor ce erau proprietari ca şi mine. Cum pot sa vând partea ce mi se cuvine ... (vezi toată discuția)